Yazarlar

Bir Ramazana Daha Kavuşmanın Sevincini Yaşıyoruz

Ramazan ayının toplumumuza ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, tüm Müslümanların affı elde edecek amellerle meşgul olmasını temenni ediyorum.
14 Nisan 2021

Ramazan ayı, barındırdığı müjdeler ve güzelliklerle her sene hasretle kavuşmayı beklediğimiz nadide bir zaman dilimidir. Çünkü ramazan-ı şerif öyle mübarek aydır ki, ona erişip oruç tutup da affolmayan kimse olmaz. Bir hadîs-i şerif meali şöyledir: “Ramazanın ilk gecesi, Allah Teâlâ müminlere rahmet eder. Rahmetle baktığı kuluna hiç azap etmez. Ramazan-ı şerifin son günü, oruç tutan müminlerin hepsini affeder.” (Beyheki) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu ve birkaç farklı hadiste daha ramazan ayında karşılığını yalnızca Allah’tan umarak tuttuğumuz oruçların, geçmiş günahlarımızın bağışlanmasına vesile olacağını müjdelemiştir. Yani ramazan ayı bir bağışlanma ayıdır. Bizler de bu bağışlanma ayını en güzel şekilde değerlendirmeyi ümit ediyoruz.

“ZOR ŞARTLARA RAĞMEN RAMAZAN COŞKUSUNU PAYLAŞALIM”

Geçtiğimiz yıl ramazan ayını pandeminin getirdiği zor şartlar altında, buruk bir şekilde eda etmiştik. Daha önce hiç tecrübe etmediğimiz böylesi bir durum karşısında; gerek “İyi ki Varsınız”, gerekse “Komşuya el Uzat”, “Maske Dikelim, Destek Olalım” gibi aksiyonlarla gösterdiğimiz toplumsal dayanışma ile toplumsal duyarlılığımızı ortaya koyup, teselli bulmuştuk. Yine pandeminin daha ilk başlarından itibaren camilerimiz ve cemaatimizin alınan tedbirlere riayeti takdire şayandır. Pandemi atmosferi maalesef bu yıl da devam ediyor. Bu yıl da “Ramazanda Yanınızda diyerek”çeşitli aksiyonlarımızı başlattık, şartlar elverdiği ölçüde camilerimizde, Camia TV’de ve çevrim içi olarak çeşitli platformlarda manevi açıdan da dolu dolu ramazan programları yapılmaya başlandı, ramazan boyunca yapılacak. Bizler de cemaat olarak “Camilerimize Sahip Çıkalım” ve “Sanki İftar Verdim” kampanya ve programlarına destek olalım ve ele ele vererek ramazanın sevincini coşkusunu birlikte paylaşalım.

Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde insanlık âlemi bu durumdan kurtulur ve yeniden camilerimizdeki cemaat atmosferini eskisi gibi yaşayabiliriz. Ramazan ayının toplumumuza ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, tüm Müslümanların affı elde edecek amellerle meşgul olmasını temenni ediyorum.

HAFIZLARIMIZ GÖNLÜMÜZE SU SERPİYOR

Azınlık Müslümanları olarak bulunduğumuz topraklarda pek çok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Müslümanları ve zaman zaman da bizzat teşkilatımızı hedef alan ithamların muhatabı oluyoruz. Ancak tüm bu zorlukların içerisinde yetiştirdiğimiz hafızlarımız âdeta gönüllerimize su serpiyor. Son olarak IGMG Mevlana Camii Hafızlık Kurumu’nda hafızlığını tamamlayan 12 yaşındaki evladımız Muhammed Talha Kurt, 10 Nisan’da canlı yayında Kur’ân-ı Kerîm’i baştan sona okuması hepimize ramazan öncesi çok güzel bir hediye ve moral oldu. Camilerimizde ve hafızlık kurumlarımızda nice hafız ve hafizelerimiz her gün eğitimlerini canla başla sürdürürken bu kurumların açılması yaşatılmasında emeği geçen herkes de sevabından nasibini  alıyor. Muhammed şahsında tüm hafızlık öğrencilerimizi tebrik ederken, emeği geçen herkese de tekrar teşekkür ederim.

Pin It on Pinterest

Paylaş