Gündem

Pandemi Gölgesinde İkinci Ramazan Bayramı Namazı

İslam dünyası bir süredir devam eden Mescid-i Aksa’daki şiddet olayları nedeniyle Ramazan Bayramını buruk bir sevinçle karşıladı. Binlerce Müslüman Mescid-i Aksa başta olmak üzere bayram namazı için camilere akın ederken, Avrupa’da da stadyumlar gibi açık alanlarda bu sene de bayram namazı kılındı.
13 Mayıs 2021
IGMG Ruhr-A Bölgesi Herne 2 Şubesi Belediye Parkında bayram namazını eda etti.

İslam dünyası, bu yıl da koronavirüs salgını sebebiyle Ramazan Bayramı‘nı buruk geçiriyor. Çok sayıda Müslüman, Mekke ve Medine’den sonra İslam dininin en kutsal üçüncü mekanı olarak kabul edilen Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Avrupa ülkelerinde ise bir çok cami ve mescitlerde bayram namazı kılındı. Namazlar sosyal mesafe kurallarına uyularak ve maskeli olarak kılındı. Bazı şehirlerde ise alınan izinler doğrultusunda stadyumlarda ve geniş meydanlarda namaz kılındı.

Açık alanda ve camilerde namaz kılan Müslümanlar vakit namazlarında olduğu gibi kendi seccadelerini getirdiler. Maske kullanan Müslümanlar aynı zamanda sosyal mesafe kuralına da uydu.

Hessen Bölgesi Rüdesheim Şubesi
Reingau Stadyumu’nda bayram namazı organize etti.

IGMG Hessen Bölgesi Rüdesheim Cemiyeti Rheingaustadion Kellersgrube için izin alarak 300 kişinin iştiraki ile bayram namazını stadyumda kıldırdı. IGMG Hessen Bölgesi Başkanı Bilal Kaçmaz da, açık havada bayram namazı kıldıklarını belirterek, Peygamber Efendimiz döneminde bayram namazlarının caminin içerisinde değil, peygamberimizin dışarda tayin ettiği bir yerde tüm halkın katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bu tarihî bayram namazlarını yeniden canlandırabilmek amacıyla bu güzel sahada bayram namazını kıldıklarını söyledi.

Norveç’ten Schwaben’e Değin Açık Alanlarda Bayram Namazı

Norveç Bölgesi Stavanger Eyüp Sultan Camii de bayram namazını açık alanda kıldırdı.   120 kişilik katılım ile bayram namazı eda edilirken, güvenlik sebebi ile namaz süresi boyunca polis alanda nöbet tuttu. Namaz için şubenin önünde bulunan ve resmî tatil olması sebebi ile kapalı olan kiwi marketin alanı kullanıldı.
Bölge Tanıtma Başkanı Mustafa Samed Çetintaş verdiği bilgide Norveç’de geçerli olan korona kuralları sebebi ile kapalı alanda 100, açık alanda 200 kişi etkinlik düzenleme müsaadesi bulunduğunu aktardı. 1 metre mesafe kuralına uyulduğunu belirten Çetintaş, maske, dezenfekte ve herkesin kendi seccadesini getirdiği namazda ayrıca olası salgın sebebi ile tüm katılımcıların isim ve telefon numaralarının alındığını da ekledi. Ayrıca yerel gazete de namaz esnasında alanda bulunup şubenin namaz organizesini sayfalarına taşıdı.

Norveç Stavenger Şubesi Bayram Namazı

 

Ruhr-A Bölgesi Herne 2 Şubesi Belediye Parkında bayram namazını organize ederken, Castrop-Rauxel Cemiyeti de DİTİB ile ortaklaşa organizesinde stadyumda bayram namazı kılınmasını sağladı. Köln Bölgesi Bonn Cemiyeti, Schwaben Bölgesi Neu-Ulm Cemiyeti de stadyumda bayram namazı organize eden cemiyetlerden oldular. (ik)

 

Schwaben Neu-Ulm Cemiyetinin organize ettiği stadyumda bayram namazına 200 kişi katıldı.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş