Yazarlar

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun

Ramazan Bayramı yeryüzünde kan, gözyaşı, zulümlerin sona ermesi insanlığın barış ve huzur içinde yaşaması hoşgörü ve kardeşlik duygularının yayılmasına vesile olsun.
13 Mayıs 2021

Müslümanlar olarak bu yıl ikinci kez pandemi gölgesinde bir ramazan geçirdik. Alışkın olduğumuz ramazan güzellikleri kalabalıkta sık saflarda kılınan teravihler, camilerde ve sokaklarda verilen kalabalık iftarlar, camilerimizi dolduran çocuk sesleri bu ramazanda da hasretini çektiğimiz unsurlar oldu.

Ramazan Aksiyonları İle Gönüllere Dokunduk

Tüm bu zorluklara rağmen pandemi koşullarına uyarak birçok çalışma gerçekleştirdik. Yaşlıları, büyükleri, mültecileri, ihtiyaç sahiplerini ramazanda yalnız bırakmadık. Ramazan öncesi hurmalarla, imsakiyelerle bilhassa yaşlılar ziyaret edildi. Hâl hatırları soruldu. Camilerimiz iftarlıklar hazırlayarak evlerine kadar teslim etti. Kimi cemiyetlerimiz huzurevlerine yemekler yapıp götürdü, kimisi hapishanedekileri unutmadı, kimi cemiyetlerimizde bulundukları şehirleri ramazana dair reklam panolarındaki ilanlarla süsledi. Diş kiraları ile mektuplarla gerek cemaatimize gerekse teşkilat dışındaki insanlara ramazanın güzelliklerini taşıdık. Bazı cemiyetlerimiz bu süreçte hızlı kovid-19 testleri imkânını da cemaatine sundu. Ana teşkilattan, kadınlara ve gençlere değin dört bir koldan el ele verilerek yapılan bu çalışmaların neticesinde binlerce dua aldık, binlerce gönüle girdik.  Buradan bu güzel çalışmalarda emeği geçen tüm kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ramazan ayının manevi huzurunu başkaları için de emek sarfederek taçlandıran bu çalışmalardan dolayı Allah sizlerden razı olsun.

Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel programlarla bizleri buluşturan dünyanın dört bir yanından seçkin karilerle kulaklarımızın pasını silen programlar gerçekleştiren CamiaTV ekibimiz de hasssaten tebrik ediyorum.

Ramazan Ruhunu Devam Ettirelim

Ramazanı geride bıraktık mukabeleler okuduk, dinledik, ramazan sohbetleriyle gönlümüz şenlendi,  teravihlerimiz teheccüdlerimiz, iftar vakti ettiğimiz dualarımızla moral bulduk huzura kavuştuk. Oruçlarımızla bedenlerimizi, zekât fitrelerimizle mallarımızı temizledik, ramazan öncesi verdiğimiz kumanya bağışlarımız ramazanda muhtaçların sofralarına aş, gönüllerine umut oldu. İnşallah maddi manevi temizlendik arındık. Ve nihayetinde bayrama kavuştuk.  Allahû Teâlâ’dan maddi manevi tüm ibadetlerimizi kabul etmesini niyaz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun. Bayram yeryüzünde kan, gözyaşı, zulümlerin sona ermesi insanlığın barış ve huzur içinde yaşaması hoşgörü ve kardeşlik duygularının yayılmasına vesile olsun.

İkinci kez ramazanı salgın koşullarında geçirmişken en büyük duamız insanlığın salgın hastalıktan bir an evvel kurtulmasıdır. Gelecek ramazanları alışık olduğumuz gibi ailelerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız ve komşularımızla yeniden doya doya geçirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. Ramazan ayı boyunca edindiğimiz maddi manevi tüm güzellikleri ve kazanımları yıl boyu sürdürelim ki bayramlarımız bayram olsun.

Öte yandan ramazan ayının son günlerinde birtakım şiddet olaylarına da tanık olduk. İlk kıblegâhımız olan ve tüm semavi dinler tarafından kutsal kabul edilen Mescid-i Aksa’da ibadet hakkının kısıtlanması ve şiddet olayları asla kabul edilemez. Yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Afganistan’ın başkenti Kabil’de ise bir kız okuluna yapılan terör saldırısında 68 çocuk hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bayram arefesinde bu caniliğe kalkışanları lanetliyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş