Gündem

Almanya: “Facebook Sayfalarını Kapatın”

Almanya Veri Koruma idaresi, facebook’ta kullanıcı bilgilerinin güvenli olmadığını ve facebook’un bu konuda adım atmasının beklenemeyeceğini bildirerek resmî sayfaların kapatılmasını istedi.
30 Haziran 2021
Facebook kullanıcı bilgilerini korumada gerekli tedbirleri almamakta direniyor. Almanya hükümetinin tüm facebook sayfalarını kapatması istendi. @shutterstock

Almanya Federal Veri Koruma ve İletişim Özgürlüğü Komiseri Prof. Dr.  Ulrich Kelber Alman hükümetine, hükümetin ve diğer devlet dairelerinin facebook sayfalarını yıl sonuna kadar kapatması çağrısında bulundu. Kullanıcı bilgilerinin güvence altında olmadığını, facebook’un bu konuda adım atmaya da hazır olmadığını bildiren Kelber, özellikle facebook’daki hayran (Facebook-Fanpage) sayfalarının güvenlikte olmadığına işaret etti.

Tagesthemen’de yer alan bir habere göre, Almanya Federal Veri Koruma ve İletişim Özgürlüğü Komiseri Ulrich Kelber bu konuda Mayıs ayında da hükümete ve üst birim devlet dairelerine bir yazı yazarak facebook’un güvenli olmadığını bildirmiş, hükümetin Basın ve İletişim Dairesi’nin facebook ile konuyu müzakere etmesine rağmen her hangi bir tedbir alınmamış bulunuyor.

Federal hükümetin facebook’ta kendi sayfalarını açık tutmasının, Avrupa Veri Koruma Temel Genelgesi ve hukuki sorumluluk açısından uygun olmadığını ifade eden Kelber, bu konuda facebook’un adım atmasını beklemenin, kullanıcı bilgilerinin korunması açısından mümkün olmadığını da ifade etti.

Facebook’ta federal hükümetin 870 bin hayran kitlesi ve bir milyondan fazla abonesi bulunuyor. Ancak, özellikle bakanlıkların kendilerine ait özel sayfalarının yer alamaması durumunda, yapılan çalışmalar hakkındaki eleştirileri görememe durumu da söz konusu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş