Toplum

Avrupa’da Müslüman Öğrenciler Okullarına Camilerde Dua Ederek Başladı

IGMG Çocuk Kulübü’nün ilkokula başlayacak çocukları motive etmek amacıyla düzenlediği “Okula Başlarken Dua Günü” programları birçok Avrupa ülkesinde düzenlendi.
A. Irmak, S. Ülker
19 Eylül 2021
IGMG Bremen Blumenthal Şubesi @A.Irmak

Bu yıl da Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde bulunan camiler ilkokula başlayan çocukların sesleriyle neşelendi. Almanya, Avusturya, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde 2021-2022 öğretim yılının başlamasıyla İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı camilerde, okula başlayan öğrenciler için “Okula Başlarken Dua Günü” isimli program düzenlendi.

Camia’ya konuşan IGMG Eğitim Başkanlığı Çocuk Kulubü Sorumlusu Arzu Canbolat, şimdiye kadar gelen bilgilere göre yaklaşık 200 şubede 2500 civarında çocukla Okula Başlarken Dua Günü programı düzenlendiğini ve programın kimi şubelerde yapılmaya devam ettiğini bildirdi. Canbolat, etkinliğe katılan çocukların kendileri için hazırlanan şekerlemeler, okul malzemeleri gibi hediyelerle de sevindirildiğini aktardı. Düsseldorf Bölgesi Mevlana Şubesi’nde düzenlenen programa da katılan Arzu Canbolat, camilerde düzenlenen programlarda velilere hem bu çalışmaların hem de Çocuk Kulubü üyeliğinin öneminden bahsettiklerini kaydetti. Canbolat, “Dua günümüze üye olan veya olmayan tüm çocuklar katılabiliyor. Üye olmayan çocuklar da burada Çocuk Kulübüyle tanışıyor.” dedi.

DUALAR EŞLİĞİNDE OKULA GİTTİLER

IGMG Bremen bölgesinde hizmet veren şubeler Blumenthal, Huchting, Tenever, Osterholz-Schambeck, Achim, Bremerhaven, Fatih, Delmenhorst, Nordenham, Neustadt, Hemelingen ve Rotenburg 2021-2022 öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okula yeni başlayan öğrenciler için “Okula Başlarken Dua Günü” (Bed-i Besmele)” töreni düzenledi.

Camilerde icra edilen merasimlerde, Kur’ân-ı Kerîm okundu ve çocukların başarıları için dualar edildi. IGMG Bremen Eğitim Başkanı Serkan Musluoğlu, İslam dininin ilk emrinin oku olduğunu hatırlatarak, ilme verilen öneme değindi. Sabah erken saatlerde düzenlenen törenlerde çocuklara hediyeler verildi. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından, salavat ve tekbirlerle çocuklar okullarına uğurlandı.

IGMG Bremen Delmenhorst Şubesi

KUZEY RUHR’DA DUA GÜNÜ HEYECANI

İslam Toplumu Millî Görüş’e bağlı Kuzey Ruhr bölgesinin Osnabrück şubesindeki “Okula Başlarken Dua Günü” programına birinci sınıfa başlayacak olan çocuklar ve velileri katıldı. Merasim hafızlık öğrencisi Muhammed Emir Acar’ın Kur’ân’ı Kerîm tilavetiyle başladı. Şube Başkanı Kenan Akçöltekin, camide düzenledikleri “Okula Başlarken Dua Günü” merasimlerinin gelenek hâline geldiğini belirtti. Akçöltekin, öğrencilere okul hayatlarında başarılar diledi ve camide verilen din eğitimine de önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

IGMG Kuzey Ruhr Osnabrück Şubesi
@S. Ülker

HAYATIN HER ALANINDA BESMELE

Genç Müslüman öğretmenlerin de katıldığı programda, çocuklara okul hayatına dair merak ettikleri soruları sorma imkânı sunuldu. Öğrencilerin heyecanına ortak olan öğretmenler, okul hayatındaki başarının yanı sıra Allah’ın sevdiği kul olma hedefinin de daima gözetilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca hayatın her alanında olduğu gibi okul hayatına da besmeleyle başlamanın önemine değinildi. Merkez Camii İmamı Yusuf Korkmaz’ın yaptığı duanın ardından, öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri verildi. Merasime okul çantalarıyla gelen çocuklar, velileri ve hocaları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Program sonunda velilere Çocuk Kulübü üyeliği hakkında bilgi verildi ve Gökkuşağı dergisi tanıtıldı. (fy)

 

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş