Gündem

Iserlohn Müslüman Mezarlığına Yapılan Saldırı Ardından Dayanışma

Iserlohn kentinde tahrip edilen Müslüman mezarlığına yapılan saldırı olay yerinde düzenlenen bir buluşma ile kınandı. Mezarlıkta bir araya gelen Müslümanlar ve yetkililer Iserlohn'da barışın bozulmasına müsade etmeyeceklerini açıklayarak, nefret dolu saldırıya tepki gösterdi.
02 Ocak 2022
Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı ve Eyalet Milletvekili (CDU) Thorsten Schick de ziyarete katılarak Müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Iserlohn ve çevresindeki Müslümanlar tahrip edilen Iserlohn mezarlığını ziyaret etti. Ziyarette saldırılar telin edildi ve mezarlıkta medfun olan Müslümanlara dua okundu. Müslümanlar adına bir konuşma yapan Iserlohn Müslümanlar Birliği Sözcüsü Mustafa Üstün, “Iserlohn her dinden ve etnik kökenden insanların iletişim içerisinde bulunduğu bir barış şehridir. Bunu kimsenin bozmasına müsaade edemeyiz.” dedi.

Üstün, Iserlohn’daki Müslüman cemaatler olarak şehirde bulunan Müslüman mezarlarının barbarca saldırıya uğraması münasebetiyle derin üzüntü içerisinde olduklarını belirttikten sonra, mezarlara dahi saygı gösterilmiyor oluşunun, toplumda bazı kesimlerin içindeki nefretin ne denli kökleşmiş olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Bu saldırının, Müslüman mezarlığına yapılan ikinci saldırı olduğuna da dikkat Çeken Mustafa Üstün, tam bir yıl önce yine bu mezarlığa yapılan saldırının faillerinin hâlâ yakalanmamış olmasının yeni saldırılar için cesaret verdiğini söyledi.

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Iserlohn eyalet Milletvekili ve Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı Thorsten Schick de Müslümanlarla dayanışma içinde olduğunu göstermek için mezarlığa geldi. Thorsten Schick de saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Müslümanların Işerlohn’un bir parçası olduğuna avurgu yaptı.

CDU Genel Sekreteri Ziemiak: Bu saldırı hepimize!

Öte yandan dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Sekreteri Paul Ziemiak da saldırıyı kınadı. Ziemiak “Dün gece, memleketim Iserlohn’da Müslüman yurttaşlarımızın mezarlığı tahrip edildi. Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır.” dedi. Ziemiak, Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı Thorsten Schick ile birlikte mezarlığı da ziyaret etti.

Sivil Toplum Temsilcileri de Ziyarette Yer Aldı

Iserlohn Müslüman mezarlığını ziyaret edenler arasında sivil toplum temsilcileri de yer aldı. İslam Toplumu Millî Görüş Ruhr-A Bölge teşkilatından; Bölge Başkanı Abdullah Kodaman, Dış İlişkiler Başkanı Ebu Bekir Gürbüz, Gençlik Teşkilatı Başkanı Ömer Oral ve Iserlohn Cemiyet Başkanı İbrahim Kanlı ziyaretçiler arasındaydı.

Mezarlığı ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, T. C. Düsseldorf Muavin Konsolosu Zeynel Abidin Kılıç, Düsseldorf Din Hizmetleri Ateşesi Hakkı Gür de ziyaret etti.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş