Toplum

Almanya’da Korona Döneminde Vatandaşlar Günde 10 Saat Ekran Başında

Almanya’da yapılan bir araştırmada, vatandaşların günlük ortalama 10 saat ekran başında olduğu ortaya çıktı.
27 Ocak 2022
@Shutterstock

Almanya’da İleri Teknoloji Ürünleri Derneği’nin (Bitkom) yapmış olduğu araştırmada, ülke genelinde vatandaşların günlük ortalama ekran başında olduğu sürenin 2 saat artarak 10 saate çıktığı ortaya çıktı. Araştırmada, akıllı telefon, bilgisayar ve televizyon başında geçirilen sürelerin toplamı değerlendirildi.

Video, film ve dizi seyirleri iki kat arttı

Özellikle görüntülü aramalar ve online alışverişlerde ciddi derecede artış gözlemlendiği belirtildi. Video, film veya dizi seyirlerine vatandaşların günlük ortalama 57 dakika harcadıkları ifade edildi. Korona dönemi öncesi bu sürenin 24 dakika olduğunun altı çizildi.

“dijital teknolojiler hem özel hem de iş hayatının devam etmesini sağladı”

Online alışveriş de ekran başında geçirilen süreyi ciddi derecede artırıyor. Buna göre ülke genelinde vatandaşlar online alışveriş için günde 24 dakika harcıyor. Bu da salgından önceki döneme kıyasla 15 dakika fazla olarak göze çarpıyor. Bitkom Başkanı Achim Berg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Korona döneminde dijital teknolojiler hem özel hem de iş hayatının devam etmesini sağladı.” diye kaydetti. Öte yandan tekrardan gerçek hayatta da vakit geçirmeye yönelik talebin bu dönemde arttığının altını çizdi.

bu dönemde dijital cihazlara da talep arttı

Dijitaleşmenin hissedilir şekilde yaygınlaştığı bu dönemde ayrıca dijital cihazlara da talep arttı. Buna göre akıllı telefon ve bilgilsayara rağbet özellikle bu dönemde büyük artış gösterdi. Araştırmada katılımcıların yüzde 37’si, son 12 ay içerisinde yeni bir cihaz veya program satın aldığını belirtti.(bb)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş