Gündem

Hanau’da Irkçı Terör Saldırısında Yaşamını Yitirenler Anıldı

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de gerçekleştirilen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı terör saldırısının ikinci yılında şehir mezarlığında anma töreni düzenlendi.
19 Şubat 2022
Anma etkinliğinde Hanau İslam Cemiyeti İmamı Macit Bozkurt tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Kovid-19 önlemleri nedeniyle davetli 80 kişiyle sınırlandırılan ilk etkinlik, ırkçı terörist Tobias Rathjen tarafından yaşamdan koparılan 3 kişinin mezarının yer aldığı mezarlıkta düzenlendi. Anma töreninde Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky’nin açılış konuşmasının ardından, Hanau İslam Cemiyeti İmamı Macit Bozkurt tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Kurbanların mezarına çiçekler konuldu, dualar edildi.

Törene Alman Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Hessen Başbakanı Volker Bouffier’in yanı sıra Türkiye’yi temsilen Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Eğitim Genel Müdürü Büyükelçi İsmail Hakkı Musa ve Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer katıldı.

“Onlara Yapılanlar Kalbimi Paramparça Ediyor”

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ırkçı saldırıda evlatlarını kaybeden ailelerin acısını paylaştığını söyledi. Faeser, “Onlara yapılanlar kalbimi paramparça ediyor. Bugün burada 9 gencin kaybının yasını tutuyoruz. Hanau suikastçısı bu şehri bölmek istedi ancak bu olay sonrası Hanaulular katilin istediğinin aksine, daha fazla kenetlendi.” dedi.

Bakan Faeser, Hanau kurbanlarının ailelerine eksiksiz bir soruşturma borçlu olduklarını, hala çok fazla yanıtlayamayan soru olduğunu belirterek “Bu korkunç olayın aydınlatılması ve akrabaların cevap alması için her şeyi yapacağım.” ifadesini kullandı.

Hessen Başbakanı Volker Bouffier: Irkçılık Bir Kanser

Hessen Başbakanı Volker Bouffier, ırkçılığın bir kanser olduğunu ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Burada yakınlarını kaybeden her aileden bir temsilci kısa konuşma yaptı.

“Toplumdaki çeşitlilik zenginliktir”

Hanau İslam Cemiyeti İmamı Macit Bozkurt da yaptığı konuşmada ırkçı saldırıda yaşamını yitirenlerin mezarlarının özellikle gelecek nesillere ırkçılığa karşı cephe oluşturulmasını hatırlatan bir uyarı niteliği taşıması gerektiğini vurguladı. “Kaybettiklerimizi anmak ve geleceğe ümitle bakmak için buradayız.” diyen Bozkurt, toplumdaki kültürel çeşitliliğin zenginlik olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Terör, Irkçılık ve Müslüman Düşmanlığına Karşı Birlikte”

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de gerçekleştirilen ve aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı terör saldırısının ikinci yılında kent merkezindeki Heumarkt Meydanı’nda”Terör, ırkçılık ve Müslüman Düşmanlığına Karşı Birlikte” temasıyla anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan binlerce kişi saldırıda hayatını kaybedenlerin resimlerinin bulunduğu pankartlar taşıdı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş