Gündem

Iserlohn’da Kırılan Müslüman Mezar Taşları Yeniden Yapıldı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Iserlohn kentinde yılbaşı gecesi saldırıya uğrayan Müslümanlara ait mezarlar yeniden yapıldı. Bozulan mezarlar tamir edilerek  temsili  bir törenle medfunların yakınlarına teslim edildi.
21 Mart 2022
Irkçılar tarafından tahrip edilen Iserlohn'daki Müslüman mezarlığı yeniden yapıldı.

Yılbaşı gecesi saldırıya uğrayan Iserlohn Müslüman mezarlığı; IGMG, DİTİB ve Arap cemiyeti Maasjid Omar’in bulunduğu çatı kuruluşu olan Bündnis der Müslime in Iserlohn  (BMI) ve Hagen Belediye Meclisindeki HAK partililer tarafından el birliğiyle yeniden yapıldı. 20 Mart Pazar günü  yapılan temsili törenle yakınlarının mezarları tahrip edilmiş olan ailelere mezarlar teslim edildi.

Törende medfunlar için Kur’an okundu. BMI sözcüsü Mustafa Elbuziani törenin sunuculuğunu üstlendi. HAK Partisi Başkanı Tarık Yavuz yaptığı konuşmada “Bizler yıkılan mezar taşlarını yeniden yaparak eski hâline getirdik. Bu işin kolay tarafı. Asıl yıkım saldırının sebep olduğu psikolojik tahribattır ve bunun düzeltmesi çok daha zor.” diyerek bu gibi saldırıların bir daha yaşanmamasını arzu ettiklerini vurguladı. Bu çalışmada maddi manevi destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Hristiyan Alman’dan Mezar Taşı Bağışı

Temsili açılışa IGMG Ruhr-A Bölgesi Teftiş Başkanı, Bölge Sekreteri, Gençlik Teşkilatı Başkanı ve ayrıca IGMG Hagen Cemiyeti idarecileri de iştirak etti. Camia’ya konuşan IGMG Ruhr-A Bölgesi Gençlik Teşkilatı Başkanı Ömer Oral, “Alman bir mezarcı sağ olsun kendisi tüm mezar taşlarını bağış yaparak yeniledi. Bizler de HAK Partisi ve BMI altında mezar taşlarına isimlerin yazılması gibi diğer ek masrafları karşıladık. Yapılan törenle de yeniden bir açılış yapıldı.” dedi.

Mezarlıktaki  Türk vatandaşlarına ait ay ve yıldızlı sembolik görünümlü  büyük mezar ise Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu  ve Din Ataşeliği  katkısıyla yapıldı.

Ne Olmuştu?

Iserlohn kasabasındaki Müslüman mezarlığı yeni yılın ilk gününde büyük oranda tahrip edilmişti. Kimliği belirlenemeyen İslam düşmanı kişi ya da kişiler Müslüman mezarlığına gelerek, 30 mezar taşını kırmıştı. Saldırı pek çok kurum ve kuruluş tarafından kınanırken, saldırıdan bir gün sonra Iserlohn ve çevresindeki Müslümanlar tahrip edilen Iserlohn mezarlığını ziyaret etmişti. Ziyarette saldırılar telin edilerek ve mezarlıkta medfun olan Müslümanlara dualar okunmuştu. Zarar gören mezarlıkta defin bulunanların ikisi Türk vatandaşı olurken, çoğunluğu Fas, Lübnan ve diğer milletlerden Müslümanlar. (ik)

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş