Dünya

Savaş Filistinli Öğrencinin Peşini Bırakmıyor

Filistin’de şavaşı yaşayan Gazze’li öğrencilerin peşini bu sefer Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları bırakmadı.
21 Mart 2022
Savaşın Ukrayna'da da peşini bırakmadığı Filistinli öğrencilerden Samar Aita Gazze'deki evinde Ukrayna'daki savaşın gidişatını yakından takip ediyor.

İsrail ablukası altındaki Gazze’de 3 savaş yaşayarak mağdur olan Filistinli öğrenci Samar Aita, savaştan uzakta okumak için gittiği Ukrayna’da yine bombalar altında kaldı. Samar Aita, üniversite okuduğu Ukrayna’yı terkederek yeniden Gazze’deki evine dönmek zorunda kaldı.

Rusya’nın saldırdığı Ukrayna kentlerinden Harkiv’de bilgisayar mühendisliği okuyan Filistinli öğrenci Samar Aita yaşadığı savaş tecrübelerini değerlendirirken, “Bir savaştan diğer bir savaşa, bir bombardımandan başka bombardımana, bombalardan kaçarken bir sığınaktan başka bir sığınağa gideceğimi hiç beklemiyordum.” dedi.

Gazze’de, kaldığı mahalleleri İsrail tarafından bombalanan ve yakınlarını kaybeden Samar Aita,  Ukrayna’da yaşayan ve Filistin’e geri gelen 600 öğrenci arasında yer alıyor. Samar Aita, Ukrayna’nın çok sakin bir yer olduğunu, ancak, savaşın başlaması ile Gazze’deki savaşı hatırladığını, Ukrayna’dan kaçarken, hayatının birkaç kez tehlikeye girdiğini de söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş