Toplum

Hasene “Kumanya ile Gönüllere Kapı Aç”maya Devam Ediyor

Hasene uluslararası yardım derneği “Kumanya ile gönüllere kapı aç” sloganıyla yürüttüğü kumanya kampanyasını ramazan girmeden birçok ülkede tamamladı.
02 Nisan 2022
Hasene “Kumanya ile Gönüllere Kapı Aç”maya Devam Ediyor @camiahaber

Hasene’nin “Kumanya ile Gönüllere Kapı Aç” sloganıyla yürüttüğü kumanya kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında ramazan ayı öncesinde birçok ülkede dağıtım tamamlandı.Hasene insani yardım derneği, kumanya kampanyasını ramazan ayı başlamadan bazı ülkelerde tamamladı.

GİTTİĞİMİZ YERLERE MERHAMET VE ÖZLEMLE GİDİYORUZ

Norveç’ten Özbekistan’a kumanya dağıtımı için giden Mehmet Temel Camia Haber’e şu açıklamalarda bulundu: “Özbekistan’a benimle birlikte üç kişi kumanya gözlemcisi olarak gittik. Bizleri meşakkatli bir görevin beklediğini biliyorduk. Zira hayırseverlerin bin 800 adet kumanya paketini 14 farklı şehirde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız gerekiyordu.

Bazı şehirlerin mesafesi dokuz saati bulabiliyordu. Kumanya götürdüğümüz yerlerin birçoğu yetimhane, medrese ve ihtiyaç sahiplerinden oluşuyordu. Ziyaret ettiğimiz yerlerde uzun vadeli hangi çalışmalar yapılabilir, kalıcı ne tür projeler gerçekleştirebiliriz diye gözlemler yaptık. Bizleri orada babası tarafından terkedilmiş, henüz küçük yaşta ağır bir hastalıkla tanışan, sinir felçli ve yatağa bağlı olan 16 yaşındaki bir gencimiz derinden etkiledi. Bu gencimiz bizleri görünce çok sevindi. Onun sevincini görmek çok kıymetliydi.

Ulaştırdığımız kumanyalar belki birkaç hafta yetecek. Fakat kardeşlerimize unutulmadıklarını hissettirmek, onlara umut olacak. Norveç, Almanya veya Fransa gibi tanınmış bir ülke değil. Batı’dan kumanya ulaştırmış olmak, buradaki kardeşlerimize ümit ve sevinç kaynağı oldu. Bir taraftan onları düşünen Müslümanların olduğunu göstermenin mutluluğunu diğer taraftan teşkilatımızı tanımalarına vesile olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bizleri ayrıcalıklı kılan, gittiğimiz yerlere merhamet ve özlemle gitmemizdir.”

Özbekistan’da kumanyalarınız ihityaç sahipleriyle buluştu. @camiahaber

 

GAMBİYA’YA 2 BİN 147 KUMANYA PAKETİ

Almanya’nın Schwaben Bölgesi’nden Akif Çiftepınar’ın bildirdiğine göre Gambiya’ya uzanan kumanya yolculuğunda toplam 2 bin 147 adet kumanya paketi dağıtıldı. Kumanya gözlemcilerinin Camia Haber’e yaptığı açıklamada, kumanya dağıtımı esnasında konuşma ve duyma engellilerin eğitim gördüğü bir okulun ziyaret edildiği ve aynı yerde bir su kuyusu açılışının yapıldığı kaydedildi.

Belirlenen iki noktada yapılan dağıtımlarda 12 köyden insana toplamda 4 bin civarında kişiye ulaşıldı. Kumanya paketleri, ramazanın ilk gününden son gününe yetecek içerikte hazırlandı.

Gözlemcileri en çok etkileyen olaylardan biri ise, bir kadının Müslüman olduğu için ailesi tarafından dışlanması, ardından tutuklanması ve çocuğunun elinden alınması olmuş. Bölgede faaliyet gösteren ve aynı zamanda Hasene derneğinin partner kuruluşunun devreye girmesiyle, Müslüman kadının tutukluluğuna son verilerek, çocuğuna kavuşmasına öncülük edilmiş.

Akif Çiftepınar şunları söyledi: “Gambiya ekibimizin kamyonun arıza yapması yüzünden dağıtım yerine bir gün gecikmeyle ulaştık. Belirlenen iki dağıtım yeri vardı, ilk dağıtımlar Koyor köyünde gerçekleşti.  Koyor Köyüne, Soma’ya bağlı Gambiya Banyur’dan 3-4 dört saatlık araba yolculuğundan sonra ulaştık. Toplam 11 köydeki insanlar buraya gelip sizin verdiğiniz emanetleri teslim aldılar. Dağıtımları aile başı değil, ocak başı dağıtım olacak şekilde yaptık. Yani her yemek yapılan yerde misal 7-8 aile kalıyorsa, onlara daha büyük paketler verildi. Her yemek yapılan yere 50 kg pirinç, 10 kilo şeker, 5 litre yağ ve iki kutu 400 gr süt tozu dağıtımı yapıldı.”

 

MÜSLÜMANLARA UMUT OLMAYA ÇALIŞTIK

İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatlarının öncülüğünde hayırseverlerin kumanya kampanyasına verdikleri destek neticesinde, Lübnan’da kumanya paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan, Suriye sınırına 40 km uzaklıktaki Bekâ Vadisi’ndeki Yunus mülteci kampına yüzlerce kumanya paketi dağıtıldı.

Avrupa’daki Müslümanların yapmış oldukları yardımlar ile kumanya paketi dağıtımları, ramazan ayından önce mülteci ve ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Gözlemci olarak Lübnan’da bulunan Veli Kandemir Camia Haber’e yaptığı açıklamada hayırseverlere teşekkür etti ve şöyle dedi: “Allah yapmış olduğunuz yardımları kabul etsin ve sizlerden razı olsun. Bizler de burada emanetlerinizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret ediyoruz.”

@camiahaber

YARDIMLARINIZLA GÜNLERİNE GÜNEŞ DOĞUYOR”

Lübnan’da bulunan ve Filistinli mültecilerin yaşadığı El-Basra kampına da toplam 500 adet kumanya paketi ulaştırıldı. Filistinli mültecilerin durumu hakkında bilgi almak üzere mahallede dolaşan gözlemcilerin girdikleri bir bakkal dükkanında, veresiye defterindeki borçları yine hayırseverlerin yardımlarıyla kapattıkları aktarıldı. Böylece orada yaşayan mülteciler ramazan ayına borçsuz girmiş oldu. Kumanya gözlemcileri tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletti ve “sizlerin yardımlarıyla buradaki insanların günlerine güneş doğuyor. Allah razı olsun.” dedikleri kaydedildi.

@camiahaber

LÜBNAN’A 4 BİN 200 ADET KUMANYA PAKETİ ULAŞTIRILDI

Lübnan’da Suriyeli ve Filistinli mültecilerin bulunduğu kamplar da dahil olmak üzere, 24 farklı noktada 4 bin 200 adet kumanya paketi dağıtıldı.

Kumanya dağıtımının yanı sıra bölgedeki mağdur aileler, yetim çocuklar ve savaş mağdurları ziyaret edildi. Kumanya gözlemcisi Kandemir, “Burada bulunan kardeşlerimize Avrupa’daki Müslümanların selamını ilettik. Bu tür mağduriyetleri bizler de yaşayabiliriz. İmtihan dünyasındayız. Birbirimizi unutmayalım ve dualarımızı eksik etmeyelim. Burada kardeşlerimize bir nebze de olsa umut olmaya çalıştık.” dedi.

Kandemir, ayrıca T.C. Lübnan Başkonsolosluğunu ziyaret ettiklerini ve çalışmalar hakkında bir değerlendirme görüşmesi yaptıklarını aktardı.

MISIR: “DUALARIMIZDASINIZ”

Mısır gözlemcileri de kumanya dağıtım çalışmaları başarıyla tamamlayıp ülkelerine geri döndüler.

Mısır’da gözlemci olarak bulunan IGMG Din İstişare Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Duman, Muzaffer Aydın ve Mustafa Ayar çalışmalarla ilgili bilgi verdi: “Cenab-ı Allah’a hamdüsenalar olsun, bu sene de çok zor ekonomik günler geçiren ihtiyaç sahibi Mısır halkına da kumanya dağıtımını gerçekleştirme imkânımız oldu. Yüzlerce ihtiyaç sahibi aile, dul, yetim ve öğrencilere toplam 1135 adet kumanya dağıtımını gerçekleştirdik. On çeşit kalemden oluşan kumanyalar pirinç, şeker, makarna, mercimek, şehriye, çay, tuz, salça, yağ ve hurma içermektir. Geçen sene kumanya almış olan kişiler bir ay önceden telefon edip, ‘ne olur bu sene de bizi unutmayın diyor’, kumanya alamamışlar ise, ‘ne olur bu sene bize de nasip olsun’ diye duada bulunuyor. Afrikalı muhtaç öğrenciler ‘Acaba Türkiyeli Müslüman dostlarımız bu sene de gelecekler mi, onlar gelince bize bayram oluyor.’ diye kumanya dağıtımında bize yardımcı olan yerli Mısırlı arkadaşlara mesaj gönderiyor. Dul ve yetimlere bakan bir yurdun müdiresi: ‘Onlar beni tanımıyor, ben onları tanımıyorum ama her sene ta Almanya’dan gelip her türlü sıkıntılara katlanıp bize yardım getiriyorlar. Bu ne güzel bir Müslümanlık ne güzel bir kardeşlik. Allah onlardan ve yardımları bağışlayanlardan razı olsun. Bu gelen insanlara ben de her yönüyle destek olacağım, sizi asla unutmayacağız. Hep dualarımızdasınız.’ diyerek duygularını ifade etti.”

Korona hastalığı sebebiyle turistlerin gelmeyişi ve Ukrayna’daki savaş Mısır’ı çok etkilemiş. Gıda fiyatları aşırı yükselmiş, para değer kaybetmiş, mağdur olan halk daha çok muhtaç hâle gelmiş. Bu sebeple Hasene 2022 Kumanya Kampanyası bu zor zamanlar için daha bir anlam ifade ediyor.

Mısır kumanya dağıtımları.@camiahaber

 

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş