Toplum

Almanya’da Yeni Dönem: Maske Zorunluluğu Kaldırılıyor, Asgari Ücrete Zam Geliyor

Almanya'da 1 Nisan itibarıyla birçok yeni uygulama yürürlüğe girdi. Maske zorunluluğunun kaldırılmasından asgari ücretin artırılmasına kadar tüm yenilikleri sizler için derledik.
01 Nisan 2022
@Shutterstock

Almanya’da nisan ayı itibarıyla bir çok konuda yeni uygulamalar ve düzenlemeler söz konusu. Maske zorunluluğunun kaldırılması, vergi beyanında taşınma masrafı sınırının genişletilmesi, devlet memurlarının maaşlarında artış gibi birçok yeni uygulama nisan ayı itibariyle yürürlüğe koyulacak.

Sağlık Sektöründe Çalışanların Maaşlarına Zam

Almanya genelinde 1 Nisan itibarıyla mevsimlik işçilerin asgari ücreti 10,45 Euro’dan 10,88 Euro’ya yükseliyor. Asgari ücretteki artıştan sağlık sektöründe çalışanlar da yararlanacak. Buna göre hasta bakıcıların ücreti 12 Euro’dan 12,55’e, nitelikli sağlık personelinin ücreti 12,50’den 13,20’ye ve hemşirelerin ücreti 15 Euro’dan 15,40’a artırılacak.

Devlet Memurlarının Maaşlarına 1,8 Oranında Zam

Devlet memurlarının maaşları da 1 Nisan tarihiyle birlikte yüzde 1,8 artacak. Meslek eğitimini sürdüren öğrencilerin maaşlarına da 25 Euro zam geliyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşlarında da artış olacak. Almanya’nın batı bölgelerinde işçilerin maaşları yüzde 2,2 artarken, doğu bölgelerindeki işçilerin maaşları yüzde 2,8 oranında artacak.

Vergi beyanında taşınma masrafı sınırı da artırılıyor. İş nedeniyle taşınması gerekenlerin masraf sınırı bekarlar için 886 Euro, evliler için ise 1476 Euro olarak belirlendi. Şimdiye kadar DHL paket istasyonlarında geçerli olan üyelik kartı uygulaması kaldırılıyor. Bundan sonra DHL paket istasyonları mobil uygulama ile kullanılacak.

Maske Zorunluluğu Kaldırılıyor

Salgın önlemlerinde geçiş süreci 2 Nisan’da bitiyor. Buna göre yüksek vaka görülen yerler dışında maske zorunluluğu kaldırılacak. Temel koruma önlemi olarak toplu taşımada, hastane ve bakımevlerinde maske zorunluluğu devam edecek. Okullarda test zorunluluğu da geçerliliğini koruyor. Fakat söz konusu önemlerde eyaletten eyalete farklı uygulamalar olabilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş