Gündem

Bovenschulte: “Bremen’de İslam Düşmanlığına Yer Yok! “

Bremen Belediyesi, geleneksel Ramazan Bayramı Resepsiyonu verdi. Başkan Bovenschulte “Müslümanlar da İslam dini de Bremen’e aittir.”dedi.
Abdulhamit Irmak
13 Mayıs 2022

Bremen Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla belediye binasında Ramazan Bayramı Resepsiyonu verdi. Geleneksel olarak 1998 yılından bu yana her yıl düzenlenen resepsiyonda konuşan Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte “Bremen’da İslam düşmanlığına yer yok. Müslümanlara yönelik nefret söylemine ve kışkırtmalara karşı hiçbir zaman müsamaha göstermeyeceğiz. Saldırılar karşısında Müslüman vatandaşlarımızın yanındayız.” dedi.

İslam Toplumu Milli Görüş Bremen Bölgesi Kadınlar Teşkilatı’ndan Şeyma Beykondu’nun sunduğu Ramazan Bayramı Resepsiyonu, Bilal Güney’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte’nin açış konuşmasıyla başladı.

Korona pandemisi nedeniyle en son 2019 yılında yapılan Ramazan Resepsiyonuna Müslümanlarla diğer dini topluluklardan 200’ün üzerinde konuk ile siyaset, yönetim ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Bremen Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte, konuşmasında Müslümanlarla birlikte İslam dininin de Bremen’e ait olduğuna vurgu yaptıktan sonra “Bu nedenle, bugün burada, devlet kurumları ve diğer dini temsilcilerle birlikte, Müslüman hemşehrilerimize dayanışmamızı ve Müslümanlara değer verdiğimizi göstermemiz büyük bir önem taşımaktadır.” dedi.

Belediye Başkanı Bovenschulte, belediyenin tüm Bremenlilere eşit olarak hizmet ettiğine dikkat de çekti ve şöyle devam etti: “Bugünkü toplantımız, farklı kökenlerden ve dinlerden insanların karşılıklı güven içinde ve her şeyden önce barış içinde birlikte yaşamak istediklerini ve yaşayabileceklerini gösteriyor. Çok mutluyum ve evet, bundan gurur duyuyorum.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş