Gündem

Almanya’da Satılık Ev Dolandırıcılığı: Türkiye Kökenlinin 7 Bin Euro’sunu Çaldılar!

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Türkiye kökenli bir kişi, ev satın almak isterken dolandırıcıların kurbanı oldu.
09 Haziran 2022
@Shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Gelsenkirchen şehrinde yaşayan Türkiye kökenli Ö.Y. ve ailesi, ev satın almak isterken dolandırıcıların kurbanı oldu. Dolandırıcılar önce ön ödeme istedi, 7 bin Euroluk miktarı alınca kayıplara karıştı.

“Ev sahibi pasaportunu yolladı”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Ö.Y.: “İnternet üzerinden bir ilan gördük. Bunun üzerine başvuruda bulunduk. 1-2 gün sonra cevap geldi. Hâlâ ilgimizin olup olmadığı soruldu. Ev sahibi, bize pasaportunu gönderdi, bilgilerini yolladı, bizden de bilgilerimizi istedi.“ ifadelerini kullandı.

“Söz konusu şirket bizimle itibata geçti”

Daha sonra ev sahibinin İngiltere’ye dönüş yaptığını söyleyen Ö.Y.,“Buna göre satış işlemlerini uluslararası bir şirkete devrettiğini söyledi ve akabinde söz konusu şirket bizimle irtibata geçti.” diye kaydetti.

“Rezervasyon için ön ödeme gerekli” dediler

Söz konusu şirketin kendilerine bir internet linki üzerinden evin bilgilerini verdiğini belirten Ö.Y., “Linke tıkladık, baktık, rezervasyon için 48 saat içinde yüzde 2,5 (7 bin Euro) ödeme yapılması gerekiyormuş. ‘Randevuyu ödemeden sonra yapacağız’ dediler.” diye konuştu.

“Parayı iade ettirmeye çalışıyoruz”

Ö.Y. son olarak parayı yatırdıktan sonra irtibatın kesildiğini, sorularına cevap alamadıklarını ifade etti. Olay sonrası söz konusu evin adresine de gittiğini belirten Ö.Y., “Adrese gittim baktım başkaları yaşıyor. Polise bildirdik. Bankaya bildirdik. Parayı geri iade ettirmeye çalışıyoruz.” diye belirtti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş