Yazarlar

2023’ün Daha Hayırlı Hizmetlere Vesile Olması Duamızdır

Dünyada pandemi tedbirlerinin azaldığı, Ukrayna savaşı, birçok yerde doğal afetler gibi gelişmelere sahne olan 2022 yılını geride bıraktık.
07 Ocak 2023

Dünya genelinde çok önemli gelişmeler yaşanırken teşkilatımız nezdinde de önemli çalışmalara, hizmetlere imza attık hamdolsun. Japonya’da külliyemizin açılışını yaptık, iki yıl aradan sonra iki ayrı salon programımızla Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışmalarımızı gerçekleştirdik. Doğu Türkistan’daki soykırım ve zulmü Avrupa ve dünya gündemine taşımak için Avrupa Parlementosu’nda Hasene derneği ve Doğu Türkistanlı iki kardeş kuruluşun ortaklığıyla Uluslararası Uygur Forumu düzenlendi. Bazı Müslüman sivil toplum kuruluşlarıyla 7 yıldır yürüttüğümüz ortak çalışmanın sonunda namaz takviminde birlik sağlandı. İki yılın ardından yeniden sokak aksiyonlarımızı gerçekleştirerek bulunduğumuz toplumlarda “Gelin bizi bizden dinleyin, tanıyın” dedik. Eğitimden, irşada, sosyal hizmetlere değin tüm birimlerimizle, başkanlıklarımızla yine onlarca çalışmayı başarıyla gerçekleştirdik.

Gündem | 9 Kasım 2022 Uluslararası Uygur Forumu Avrupa Parlamentosu’ndaki Panelle Başladı 9 Kasım 2022

Bu hizmetlerin, faaliyetlerin, projelerin yapılmasında elbette çalışanlarımızın büyük özverisi bulunmakla birlikte; Avustralya’dan Kanada’ya, Japonya’dan Amerika’ya Balkanlara İskandinavya’ya değin bu geniş coğrafyada bize her zaman inanan, güvenen, maddi manevi yanımızda olan, dualarını bizden esirgemeyen idarecilerimizin, gönüldaşlarımızın, cemaatimizin desteği en büyük etkendir. Rabbim yediden yetmişe her birinizden razı olsun.

Yeni Yıla Mekke’de Girdik

2022 yılının kapanışını ise hamdolsun Aralık Umresi ile taçlandırdık. IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığımızca düzenlenen Aralık Umresi kapsamında çoğunluğu gençler ve genç aileler olmak üzere binlerce Müslüman umre ibadetini ifa etti, ediyor. Ocak ayının ilk haftasından itibaren dönüşler de başlıyor.

Dünya | 29 Aralık 2022 IGMG Hac Umre Başkanı’ndan Önemli Hac 2023 Açıklaması: Eskiye Dönebilir! 29 Aralık 2022

Pandeminin ardından umrede yine binlerce Allah’ın misafirini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kadınlar Teşkilatımız ve Gençlik Teşkilatlarımız; umrecilerimizi otellerde karşılamadan tutun da sundukları, irşad programları, oda sohbetleri, Gençlik Geceleri gibi etkinliklerle, ailelerin daha rahat ibadet etmelerine yardımcı olan Çocuk Kulübümüz; çocuklara yönelik hizmetleriyle, sağlıktan, transferine kadar 50 yıllık tecrübe ile bu zor ve meşakkatli organizeyi çok güzel bir şekilde gerçekleştiren Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığımız yine umrecilerimizin gönüllerinde taht kurdular. Hayır duaları aldılar. Bu güzel organizasyonda da emeği geçen her bir görevlimize teşekkür ediyorum, tüm umrecilerin umreleri mebrur olsun. Rabbimiz inşallah yeniden binlerce kişilik hac kafilelerimizle haçta buluşmayı nasip eylesin.

Yeni yılda duamız Rabbimiz ömrümüzün geri kalanını, geçeninden hayırlı eylesin, hayırlı hizmetlerde teşkilatımızı daim vesile eylesin.

Pin It on Pinterest

Paylaş