Toplum

Almanya’da 49 Euro’luk Bilet’te Önemli Detay: Çalışanlara 34 Euro!

Almanya’da Federal Meclis ile eyaletler 49 Euro’luk Bilet ile ilgili fikir birliği sağlarken, biletlerin çalışanlar için 34 Euro olması bekleniyor. 
02 Şubat 2023
Shutterstock

Almanya’da 27 Ocak 2023 tarihinde Federal Meclis ile eyaletler 49 Euro’luk Bilet ile ilgili fikir birliği sağladı. Uygulamanın 1 Mayıs 2023 itibariyle başlaması kararı alındı. Çalışanlara yönelik yaklaşık 15 Euro’luk bir indirim de söz konusu.

yüzde 30’luk indirim

İş verenler ile devlet ortak çalışması ile yüzde 30’luk bir indirim sağlanabilecek. Düşünülen tasarruf planına göre, biletin yüzde 25’ini karşılayan iş verenlere devlet, yüzde 5’lik indirim yapacak. Buna göre normal şartlarla 49 Euro olan biletin fiyatı çalışanlar için 34,30 Euroya düşürülecek.

“Birçok şirket ilgili”

Kuzey Ren-Vestfalya Ulaşım Bakanı Oliver Krischger tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Birçok şirket söz konusu yeni tasarruf planını destekleme konusunda ilgili. Bu şekilde toplu taşımaya yönelik ilgi ve alakayı daha da yükseltebiliriz.” ifadeleri yer aldı.

2022’de 50 milyon satmıştı

Almanya’da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığına karşı vatandaşı rahatlatmak için planlandığı ekonomik destek programı kapsamında Haziran 2022’de “9 Euro’luk Bilet” uygulamasını yürürlüğe koymuştu. Ucuz bilet kampanyasına halk yoğun ilgi göstermiş, üç aylık dilimde 50 milyonu aşkın bilet satılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş