Yazarlar

Ben De Not Alıyorum!

Türkiye’de birkaç yıldan beri siyasetçilerin not alma hevesi tuttu. Aklına esen, muhalifinin notunu tutuyor.
28 Şubat 2023

Türkiye’de iktidar mensuplarının da bu not alma işine karışması sonrasında herhâlde bize de bir not alma görevi düşmüştür diye düşünüyorum. Yalnız, bilinsin ki benim notların, kimilerinin notları gibi yüz bini aşan üst düzey yöneticinin sicilinin notu, ya da iktidar cenahının, muhaliflerin sözlerini not etmesi gibi günü birlik siyasal kavgaların notu olmayacak. Bu notlar içerisinde mimarlar, müteahhitler, mühendisler gibi can damarı meslek kuruluşlarının notları da olacak. Ne dediler, ne yapıyorlar gibi.

Bana göre siyasal bir not olacak, ama, kavgacı, hakaret edici, suçlayıcı bir amaca matuf değil. Gerçi “siyasi” not almanın karakteri ileride yapılacak olan suçlamalara delil üretmek amaçlı olsa da, benim öyle bir niyetim yok.

Yazarlar | 16 Şubat 2023 Bırakın Siyaset Ayaklarını; Dönün Gerçek Siyasete 16 Şubat 2023

Niyetim sadece ve sadece siyasilerin konuştuklarının saçmalığı, verdikleri sözü tutmayacaklarının bir kez daha tespiti şeklinde olacak. Dolayısıyla hem iktidarın hem de muhalefetin çetelesini tutacağım. Bu çetelemi sizlerle paylaşır mıyım bilmiyorum. Paylaşacağıma dair söz veremem. Çünkü, benim notlarımın bir kısım siyasetçilere delil üretmesini de istemiyorum.

Ben belki siyaset üstü bir not tutacağım.

Yanlış anlaşılmasın. Tuttuğum notlar tamamıyla siyaset ve siyasetçiler üzerine olacak. Hangi siyasetçi hangi gün, nerede, ne ile ilgili olarak ne demiş, ne söz vermiş gibi notlar olacak. Böyle olunca da iş otomatik olarak siyasi görünecek olsa da benim, herhangi bir siyasi oluşumla işim olmadığı için, ileri notlarım üzerinden Türkiye’deki siyasilerin ve siyasetin iskeletini de görme imkânım olacak.

Meselâ!!! Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir yıl içinde 70 bin köy evi inşa edeceğiz!” sözünü not aldığım gibi, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “Depremle ilgili özel bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Böyle bir düzenleme olursa biz CHP olarak destek veririz. Yeter ki; var olan sorunları akılla bilimle çözmüş olalım.” sözünü not ettim.

Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’nun “Yapılaşmayı insanların hem vizyonuna, hem sosyal yaşamına, hem kültürüne saygı duyan hem de çeşitliliğine katkı sunan şekilde var etmeyi başarabilmeliyiz.” sözü de notlarım arasında.

Pin It on Pinterest

Paylaş