Yazarlar

Sosyal Medya Bataklığında Gezinmek

Sizler, ne olunuz, hele hele din söz konusu olduğunda ağır başlı olun. Falanca göndermiş, filanca yazmış gibi mişli, mışlı, uyduruk bilgileri gönlünüze hoş gelse de görmezlikten gelin. Allah aşkına, yaygınlaştırmayın.
15 Mart 2023

Kendimi zaman zaman dışında tutmak için zorlasam da teknoloji işte, insanı bir türlü kendisine çekiyor. Bir de şu adına sosyal medya dedikleri, bataklık yok mu, insanı çileden çıkarıyor, daha önce aklına gelmeyecek kadar galiz konuşmak için tahrik ettikçe de ediyor. Hakikaten bir tanımlama veya kelime bulmakta zorlanıyorum.

Ne olursunuz, sizler kesinlikle bilmediğiniz hiçbir konuda, ama, kesinlikle hiçbir konuda paylaşım yapmayın. Doğru gibi görünse, iyi gibi görünse, hatta iyilik gibi görünse de sosyal medyayı aman ha, kesin olarak bilmediğiniz konularda bir paylaşma alanı olarak kullanmayın. Buna karşılık olarak, yine sosyal medyayı kızdığınızda, öfkelendiğinizde, anlık duygularınıza kapıldığınızda boşalma yeri olarak görmeyin.

“Mikrop Yuvası”

Eskiden böyle ne olduğu belli olmayan yerler için “mikrop yuvası” derlerdi ya, şimdi, sadece mikroplar olsa öpüp başımıza koyacağız. Her yer bakteri dolmuş, mikroplar almış başını giderken, arkasından bir de virüs sürüsü gelmesin mi?

Aile | 4 Ekim 2021 Sosyal Medya İle İmtihanımız 4 Ekim 2021

Üstüne üstlük bazı aklı evvellerin, işi dine getirip, aha size hadis, yok falanca alimin sözü, yok şu, yok bu diye, bize sosyal medya üzerinden saçma sapan bir din pazarlamaları yok mu, inanın çileden çıkıyorum. Sizler, ne olunuz, hele hele din söz konusu olduğunda ağır başlı olun. Falanca göndermiş, filanca yazmış gibi mişli, mışlı, uyduruk bilgileri gönlünüze hoş gelse de görmezlikten gelin. Allah aşkına, yaygınlaştırmayın.

Bir de tarafgirlik yapmayın. Görüyoruz, okuyoruz, duyuyoruz. Ne olursa olsun, amacı, hedefi, ilkesi, hatta, ilkesizliği ne olursa olsun, sevdiğiniz, taraf tuttuğunuz, tarafı olduğunuz bir şeyde aşırılığa gitmeyin.  Tabiî, bunun tam zıddı olan, sevmediğiniz, hoşunuza gitmeyen, hatta nefret ettiğiniz konularda da ılımlılığınızı, orta yolculuğunuzu elden bırakmayın. İpe sapa gelmez konulardaki taraftarlığa değinmek bile istemiyorum.

Yahu hakkı söylemek, hakkı üstün tutmak, nasihat vermek, teselli etmek, dostane davranmak varken bu aceleci tarafgirliğin anlamı ne? Vallahi bir anlamı olmadığı gibi, Allah’ın hoşuna gitmeyen dedi-koduculuğun, yani gıybetin bizzat kendisi olan bu tür sosyal medya kahramanlığı bizzat ve sadece kendimize zarar verir.

Başkaları bir bataklık kurmuşsa gelin biz bir gül bahçesi kuralım.

Pin It on Pinterest

Paylaş