Gündem

Almanya’da Aynı Camiye 24 Saat İçerisinde İkinci Saldırı

Almanya’da IGMG Hanover Merkez Camii’ne salı günü ikinci bir saldırı düzenlendi. İkinci saldırıda caminin avlusu ateşe verildi.
01 Haziran 2023
@Twitter

Almanya’da İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hannover Merkez Camii’ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından salı günü ikinci bir saldırı düzenlendi. Pazartesiyi salıya bağlayan gece de molotofkokteylli saldırıya uğrayan caminin bu defa da avlusundaki bazı eşyalar ateşe verildi.

ilk saldırıyla bağlantısı araştırılıyor

Polisten yapılan açıklamaya göre, ikinci saldırının ilkiyle bağlantılı olup olmadığının araştırıldığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca ikinci saldırıda da kundaklama üzerinde durduklarını belirten polis, bu saldırıda ise molotofkokteyli kullanılmadığını kaydetti.

Gündem | 30 Mayıs 2023 Hannover Merkez Camii’ne Molotoflu Saldırı Yapıldı 30 Mayıs 2023

camiye yönelik koruma arttırıldı

Aşağı Saksonya Eyaleti Sözcü Vekili Kathrin Riggert, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Başbakan Weil ve tüm eyalet hükümeti bu çirkin saldırıyı kınıyor” diye konuştu. Eyalet hükümetinden başka bir sözcü ise söz konusu caminin korumasının arttırıldığı bilgisini paylaştı.

mayıs ayındaki 8’inci saldırı

Almanya’da son olarak Federal Kriminal Dairesi’nden aktarılan verilere göre, 2023’ün ilk çeyreğinde Müslümanlara yönelik toplam 124 saldırı gerçekleştirildiği aktarılmıştı. Söz konusu saldırılarda altı kişinin hafif yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı. Yaralanların bulunduğu saldırılardan üçünün Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, diğerlerinin ise Berlin, Hessen ve Saksonya eyaletlerinde gerçekleştirildiği kaydedilmişti. Sadece mayıs ayında 8 camiye saldırı veya tehdit yapıldığı açıklanmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş