Gündem

Almanya’da İki Müslüman Kadına Irkçı Hakaret Edildi

Almanya’nın Dresden kentinde bir kişi tramvaydan inen iki Müslüman kadına ırkçı hakaret yaptı. Saldırgan ayrıca Müslüman kadınların yüzüne de tükürdü.
19 Ocak 2024
Dersden'de tramvaydan inen iki Müslüman kadına ırkçı hakaret yapıldı. @shutterstock

Almanya’nın Saksonya eyaletinin başkenti Dresden’de kimliği belirsiz bir kişi tramvay durağında iki Müslüman kadına ırkçı hakaretlerde bulundu. Saldırgan ayrıca Müslüman kadınların yüzüne tükürdü.

Irkçı Hakaret

Dresden polisi, Pirnaischer Platz durağında tramvaydan inen iki Müslüman kadının bir kişinin hakaretine uğradığını ve saldırganın Müslüman kadınların yüzüne tükürdüğünü bildirdi.

Tramvaydan inen Müslüman kadınların yanına gelen saldırgan sözlü hakaretlerde bulunduktan sonra kadınların yüzüne tükürdü. Saldırgan daha sonra tramvaya binerek olay yerinden uzaklaştı

Drenden polisi saldırganın kimliğinin tespit edilmediğini de açıkladı. Daha önceki saldırıların failleri de bulunamamıştı.

Müslümanlara yapılan saldırılar arttı

Almanya‘da son aylarda Müslümanlara karşı İslamofobik suçlarda endişe verici bir artış gözlemlendi. Müslümanlara doğrudan saldırıların yanı sıra, camilere ve Müslümanlara ait mekanlara yapılan saldırılarda da artış oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş