Toplum

Almanya’da Hastalık Sigortası Aidatları Zamlandı

Almanya’da 96 sağlık sigortasından 39’u sigorta aidatlarını artırdı. Artış ortalama yüzde 2 oranında olurken en pahalı sigorta ayda maaşların yüzde 17.3’ünü sağlık sigortası aidatı olarak alacak.
13 Şubat 2024
Almanya'da hastalık sigortalarına zam geldi. @shutterstock

Almanya’da yıl başından itibaren hastalık kasalarına ödenen aidatlar zamlandı. Federal hükümet, hastalık kasalarına yüzde 1,7 oranında ek aidat talep etme hakkı verirken, hastalık sigortalarının çoğu ortalama yüzde 2 oranında zam yaptı.

Yapılan zamlarla, ülkedeki 96 yasal sağlık sigortasından 39’u 29 milyon 400 bin üyesi için katkı paylarını artırdı.

Yüzde 14.6 olan Aidatlar 17.3’e kadar çıktı.

Hükümet hastalık sigortalarına yüzde 1.7 oranında ek aidat alma yetkisi verirken, hastalık sigortalarının bazıları bu oranı yüzde 2.7 oranında artırdı. Bazı sigortalar kendilerine izin verilenden daha da az miktarda yüzde 0.9 oranında artışla yetindi.

En Pahalı Sigorta AOK Nord

Yapılan tespitlere göre en fazla zammı AOK Nord sigortası yaptı. AOK Nord aylık yüzde 2.7 oranında ek aidat almaya başladı. Böylece AOK Nord bir sigortalıdan maaşının yüzde 17.3’ünü hastalık sigortası olarak almaya başladı.

AOK Nord’dan sonra ek yüksek ek aidatı AOK Rheinland/Hamburg almaya başladı. AOK Rheinland/Hamburg yüzde 2.2 oranında ek aidat alıyor.

Diğer bazı hastalık sigortalarının aldıkları ek aidat oranları ise şöyle oldu:

Knappschaft: Yüzde 2.2, Barmer: Yüzde 2.19, IKK Brandenburg/Berlin: Yüzde 1.99, BKK exklusiv: Yüzde 1.99, BKK Wirtschaft & Finanzen: Yüzde 1.99, Bergische Krankenkasse: Yüzde 1.99, BKK Pfalz: Yüzde 1.98, Kaufmännische: Yüzde 1.98.

En Ucuz Sigorta

En ucuz sağlık sigortası ise sadece yüzde 0.9 ek aidat isteyen BKK Firmus oldu. BKK Firmus maaşların yüzde 15.5’ini hastalık sigortası aidatı olarak alıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş