Gündem

Togg SUV Modeli T10X’i Almanya Pazarına Sunmaya Hazırlanıyor

Türkiye'nin otomobil üreticisi Togg'un ilk elektrikli SUV modeli T10X'in, bu sonbaharda Almanya'da satışa çıkacağı duyuruldu.
17 Nisan 2024
@aa

Türkiye’nin otomobil üreticisi Togg, elektrikli araçlar sektöründeki iddiasını güçlendiriyor. Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın duyurduğu bilgiye göre, şirketin ilk elektrikli SUV modeli T10X, 2024 sonbaharında Almanya’da otomobil severlerle buluşacak. Fiyatla ilgili henüz bir bilgi verilmedi. Türkiye’de ise T10X’in fiyatı yaklaşık olarak 40 bin Euro olarak satışa sunuluyor.

Volkswagen ID 4 ile rekabet etmesi bekleniyor

Togg T10X’in, Almanya’da Volkswagen ID 4 ile rekabet etmesi bekleniyor. 4,60 metre uzunluğunda olan araç, tek şarjla 523 kilometre menzil sunuyor. Araç, 202 kilowatt şarj kapasitesi ile dikkat çekiyor. Araçta, Bosch tarafından sağlanan motorlar kullanılırken, bu motorlar 320 kilowatt güç ve 435 beygir güce ulaşabiliyor. T10X, 4,8 saniyede sıfırdan yüz kilometre hıza ulaşabiliyor ve maksimum hızı saatte 185 kilometre.

yapay zeka destekli radyo

Aracın en dikkat çekici özelliklerinden biri de geniş bir dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi. Bu sistem üzerinde dijital sanat eserleri sergilenebiliyor ve bir yapay zeka destekli radyo, kullanıcının isteğine göre çalışıyor.

kendi sanal para birimi bulunuyor

T10X’in ayrıca kendi sanal para birimi bulunan bir dijital ekosistemle gelmesi planlanıyor. Bu sistem, kullanıcılara araç üzerinden alışveriş yapma, Togg şarj ağını kullanma veya vergilerini ödeme gibi imkanlar sunuyor. Togg, bu ekosistemi Almanya koşullarına uygun şekilde adapte etmeyi planlıyor, ancak bu adaptasyonun detayları henüz açıklanmadı.

sedan modeli 2025’de almanya pazarına sunulacak

Togg, 2024 Ocak ayında teknoloji fuarı CES’te tanıttığı ikinci elektrikli araç modeli T10F ile de 2025’te seri üretime geçmeyi ve bu modeli de Almanya pazarına sunmayı hedefliyor.

3 milyar euro yatırım yapıldı

2019 sonunda Türkiye, T10X’in yanı sıra bir de tam elektrikli sedan modeli olan T10F’nin prototiplerini tanıtmıştı. Türkiye, bu projeye üç milyar Euro’dan fazla yatırım yaparak otomobil sektöründeki yerini pekiştirmeyi hedefliyor. 2023 yazından itibaren Türkiye’de satışa sunulan T10X, elektrikli araç pazarında önemli bir yer edinmeyi başardı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş