Toplum

Almanya’da Aşı Davası: Astrazeneca’ya Karşı Büyük Tazminat Mücadelesi

Almanya’da Bamberg Yüksek Bölge Mahkemesi, Kovid-19 aşısı sonrası ciddi sağlık sorunları yaşayan bir kadının açtığı davada, Astrazeneca'ya karşı 250 bin Euro'luk tazminat talebini değerlendiriyor.
18 Nisan 2024

Almanya’nın Bamberg Yüksek Bölge Mahkemesi’nde devam eden süreçte, Astrazeneca ilaç firması aleyhine açılan önemli bir hukuk davası görülüyor. Davacı, Kovid-19 aşısı Vaxzevria’nın neden olduğu iddia edilen yan etkiler sonucu ciddi sağlık sorunları yaşadığını ifade ediyor. İlk etapta Hof Bölge Mahkemesi tarafından reddedilen dava, şimdi Bamberg’de ikinci derece mahkemede ele alınıyor.

100 binlerce Euro’luk tazminat davası

Mart 2021’de Vaxzevria aşısını olan 33 yaşındaki kadın, aşı sonrası bağırsak ven trombozu geçirdi ve komaya girdi. Söz konusu kadının bağırsağının bir kısmının çıkarılmak zorunda kaldığı aktarıldı. Davacı, yaşadığı sağlık problemlerini aşıya bağlarken, şirketten, maruz kaldığı zararlar için 250 bin Euro maddi tazminat, 17 bin 200 Euro kazanç kaybı ve 600 bin Euro’ya kadar gelecekte oluşacak zararlar için tazminat talep ediyor.

yan etkileri konusunda yeterince bilgilendirme yapıldı mı?

Mahkeme sürecinde, Astrazeneca’nın, aşının yan etkileri konusunda yeterince bilgilendirme yapıp yapmadığı tartışma konusu oldu. Bamberg Yüksek Bölge Mahkemesi, aşının bağırsak damarı trombozu riskleri hakkında yeterli bilgi verilmediği şüphesiyle, bu bilgilerin sunulması durumunda, davacının aşı olmayı tercih etmeyeceğini belirtiyor.

ilk davalardan biri

Söz konusu dava, Almanya’da bir korona aşısı üreticisine karşı açılan ilk davalardan biri olma özelliğini taşıyor. Devlet tarafından tanınan aşı hasarının kabul edilmesi, davacının taleplerini güçlendiriyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş