Gündem

Müslüman Aileye Irkçı Saldırı

Bavyera'da bir müslüman aile ırkçı hakaretlere ve şiddet içeren bir eyleme maruz kaldı. Ailenin babası, ırkçı şüpheli tarafından bira şişesi ile saldırıya uğrayarak hafif yaralandı.
18 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’nın Obergünzburg şehrinde (Ostallgäu İlçesi) bir müslüman aileye karşı nefret dolu bir saldırı gerçekleşti. Bir adam, aileyi rahatsız etti, onlara ırkçı hakaretlerde bulundu, Hitler selamını gösterdi ve babayı yaraladı. 34 yaşındaki şüpheli hakkında “vücut yaralama, halkı tahrik ve hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Şüphelinin, ailenin babasıyla ve arkadaşlarıyla birlikte sözlü bir tartışmaya girdiği ve ardından aileyi hakaret yağmuruna tuttuğu, 41 yaşındaki babaya bir bira şişesi fırlattığı, ona iki kez yüzüne vurduğu belirtildi. Babanın hafif yaralandığı bildirildi. Olay yerindeki polisler, duvarda bir gamalı haç sembolünün çizildiğini belirtti.

Polis, 34 yaşındaki şüpheliyi kısa süre sonra tutukladı ve saldırının siyasi bir motivasyonla gerçekleştiğini düşünüyor. Ancak, saldırıyla ilgili olarak daha fazla detay açıklanmadı ve soruşturma devam ediyor.

Gündem | 21 Şubat 2024 Almanya’da Mültecilere Yönelik Saldırılar 2 Kat Arttı 21 Şubat 2024

Almanya’da Irkçı Saldırılar Artıyor

Bu olay, son zamanlarda artan İslam karşıtı suçların bir örneğini oluşturuyor. Federal hükümetin CDU’dan Christoph de Vries’in sorusuna verdiği yanıta göre, Almanya genelinde 2023 yılında İslam karşıtı suçların sayısı ciddi şekilde arttı. Geçen yıl 1464 İslam karşıtı suç kaydedilirken, bu sayı bir önceki yıla göre önemli ölçüde arttı. Bu, 2022’de kaydedilen 610 İslam karşıtı suçun neredeyse iki katı olarak kayıtlara geçti. Bu veriler, Almanya’daki müslümanların artan bir şekilde ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kaldığını gösteriyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş