Gündem

Fransa’da Mahkeme, Müslüman Okulu İçin “Kapatılamaz” Dedi

Fransa'da idare mahkemesi, Nice kentindeki Müslümanların özel okulu hakkında verilen kapatma kararını bozdu.
22 Nisan 2024

Fransa Eğitim Bakanı Nicole Belloubet, Nice kentindeki özel bir Müslüman okulunu finansal kaynaklarında belirsizlik olduğu gerekçesiyle kapatacaklarını bildirmişti. İdari mahkeme, Müslümanların özel okulu hakkında verilen kapatma kararını bozdu.

Gündem | 11 Aralık 2023 Fransa, Müslüman Okuluna Verilen Kamu Desteğini Kesti 11 Aralık 2023

Ülkenin güneyindeki Alpes-Maritimes Valiliğine bağlı Nice kentindeki İbn Sina Ortaokulu’nun avukatı Sefen Guez Guez, okulun müdürü Otmane Aissaoui ile kaleme aldıkları ortak açıklamayı X hesabından paylaştı.

Valilik mahkeme masraflarını karşılayacak

Açıklamaya göre, Nice İdari Mahkemesi, Alpes-Maritimes Valiliğinin İbn Sina Ortaokulu ile ilgili aldığı kapatma kararını bozdu. Okul hakkındaki “finansal kaynaklarda belirsizlik” suçlaması da düştü. Mahkeme, Valiliğin okula mahkeme masrafları için 1500 euro ödemesine hükmetti.

Alpes-Maritimes Valiliği 15 Mart’ta, Müslümanların bölgedeki tek özel okulu olan Nice’teki İbn Sina Ortaokulu’nu kapatma kararı almıştı. Okul, finansal kaynaklarını net olarak bildirmemekle suçlanmıştı.

Mahkeme kararı bozdu

Şubat ayında France 2 televizyon kanalına konuşan Eğitim Bakanı Belloubet, “yapılan çok sayıda hatırlatmaya rağmen” kolejin finansal kaynaklarının net olarak bildirilmediğini ve bunun 2021 tarihli ayrılıkçılık karşıtı yasaya aykırı olduğunu ileri sürerek ortaokulu yeni eğitim döneminde kapatacaklarını söyledi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş