Gündem

Perrier Sularına Lağım Suyu Karıştı: 2 Milyon Şişe İmha Edildi

Fransa, lağım suları karışan Perrier'in bazı kaynaklarının derhal kapatılmasını istedi. Şirket 2 milyon şişe suyu acilen imha etti.
27 Nisan 2024
@shutterstock

Merkezi İsviçre’de bulunan Nestlé şirketine ait meşhur Perrier sularına lağım suları karıştı. Fransa’nın Gard Bölge Valiliği, şirketin Vergèze’deki yedi şu tedarik tesisinden birinin faaliyetinin “derhal” durdurulması emri verdi.

Valiliğin emri üzerine Nestlé şirketi 2 milyon Perrier şişesini imha etti.

Dışkı Kaynaklı Bakteri Bulundu

Valilik, şu tesisinin kapatılmasına gerekçe olarak Perrier’in Vergèze’deki su kaynaklarında, 10 Mart 2024 tarihinden itibaren birkaç gün boyunca dışkı kaynaklı kirlenmeyi gösteren mikroplar (koliformlar, Escherichia koli basili) bulunduğunu bildirdi.

Valiliğin tesisi kapata emrini 19 Nisan’da verdiği ve şirketin daha büyük zarara girmemek için ilgili tesisi kapattığı ve 2 milyon şişe suyunu da imha ettiği açıklandı.

Perrier Yasak Temizleme Usulü Kulanmış

Bu arada Perrier’in sularını temizlemek için yasak temizleme usulü kullandığı, bunun için Nestlé yöneticilerinin Fransa Rekabet, Tüketici İşleri ve Dolandırıcılık Kontrolü Genel Müdürlüğü (DGCCRF) ile acil görüşmeler yaptığı da açıklandı.

Perrier’in Vergèze’deki tesislerin yanı sıra Hépar, Contrex ve Vittel marka suların kaynağı olan Vosges bölgesinde kronik bakteriyel veya kimyasal kirlenmeyle başa çıkmak için mikrofiltrasyon, UV filtreleri ve aktif karbon gibi yasaklanmış işlemleri yaptığının tespit edilmesinden sonra büyük bir ceza ama ihtimali bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş