Gündem

2. Avrupa Hafızlık Yarışması Birincileri Belli Oldu

3 ayrı kategoride 9 hafızın katılımı ile yapılan Avrupa 2. Hafızlık Yarışması’nda Enes Yılmaz, Mohammed Yahya Badnjki ve Muhammed Emin Acar birinci oldu.
27 Nisan 2024

İslam Toplumu Milli Görüş İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Avrupa Hafızlık Yarışması Köln’deki IGMG Genel Merkezinde yapıldı. Yarışmada jürinin değerlendirmesi sonrasında kategorilerinde birinciliği Enes Yılmaz, Mohammed Yahya Badnjki ve Muhammed Emin Acar elde etti.

2 bin 266 hafızlık hazırlık kursu öğrencisi var

2. Avrupa Hafızlık Yarışması Düsseldorf Bölgesinde hafızlığını tamamlayan Hafız Ahmet Talha Karabulut tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Burak Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı yarışmada IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç bir bilgilendirme konuşması yaptı. Yalınkılıç, 2012 yılında programlanmasına başlanan hafızlık kurumlarının 2014 yılı itibariyle hizmete başladığını, o zamandan bu zamana Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği Hafızlık Belgesini alanların 232 kişi olduğunu açıkladı.

“Kız ve erkek bu gün 2 bin 266 hafızlık hazırlık kursu öğrencimiz var” diyen Celil Yalınkılıç, bu gün ikincisi yapılan yarışmanın aynen Kur’an-ı Kerim tilavet yarışmalarında olduğu gibi 35.’sini de yapmayı beklediklerini bildirdi.

“Hafızlar, Avrupa’da Müslümanlar için rol model olacaklar”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de bugün 26 bölgede bulunan hafızlık kurumları ile Avrupa’da rol model Müslümanların yetişmesini hedeflediklerini anlattı. Ergün “Bu hafızlarımız hayatın her alanında, her meslekte Avrupa’da Müslümanlar için rol model olacaklardır.” ifadesini kullandı. Ergun’un konuşmasından sonra Jüri heyeti yerini aldı.

Jüri Heyeti

2. Avrupa Hafızlık Yarışması Jüri heyeti ise şu isimlerden oluştu:

Dr. Hafız Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı; Hasan Kara; İstanbul Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi; Dr. Hidayet Ayan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kıraat İlmi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi; Gürsel Turhan, IGMG Kur’an ve Hafızlık Eğitimi Sorumlusu

“Hafızlar, Hafızlıklarını Unutmamalı”

Jüri Başkanlığı yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin de, hafızlık yapan öğrencilerin hem hafızlıklarını unutmaması hem de toplumda örnek olan insanlar olarak yetişmelerine imkan tanınmasını isteyerek tebrik etti.

Hafızlık tarihi ve İslam Toplumu Milli Görüş Hafızlık kurumlarını tanıtan bir multimedya sunumuyla yarışmaya geçildi.

Yarışma 3 kategoride yapıldı. Yarışmaya şu hafızlar katıldı:

1. Grup 10 Cüz Yarışmacıları

Hakan Kırık, Ruhr-A Bölgesi; Hamza Enes Yılmaz, Avusturya Linz Bölgesi; Mahmut Sami Polat, Hessen Bölgesi.

Bu kategoride birinciliği Enes Yılmaz, ikinciliği Hakan Kırık, üçüncülüğü de Sami Polat kazandı.

2 . Grup 20 Cüz Yarışmacıları

Ali Derviş Şahin, Kuzey Ruhr Bölgesi; Mohammed Yahya Badnjki, Hamburg Bölgesi; Muhammed Talha Kurt, Düsseldorf Bölgesi.

20 cüz kategorisinde birinciliği Mohammed Yahya Badnjki, ikinciliği Talha Kurt, üçüncülüğü de Ali Derviş Şahin kazandı.

3. Grup 30 Cüz Yarışmacıları

Enes Çeçen Württemberg Bölgesi; Mert Mandacı, Bremen Bölgesi; Muhammed Emir Acar, Kuzey Ruhr Bölgesi.

Bu kategorinin birincisi Muhammed Emin Acar olurken, ikincisi Mert Mandacı, üçüncüsü de Enes Çeçen oldu.

17 Hafız Hafızlık Belgesi Aldı

Bu arada 2023 yılında hafızlıklarını tamamlayan 17 hafız, girdikleri hafızlık sınavını başarıyla tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık belgelerini almaya hak kazandı 2. Avrupa Hafızlık yarışması münasebetiyle hafızlara belgeleri yarışma sonrasında takdim edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş