Gündem

Almanya’da Gençler Bunalıyor, Aşırı Sağa Kayıyor

Almanya'da gençler, stres, bitmişlik ve çaresizlik gibi psikolojik bunalımda bulunurken, 14 ila 29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 22'sinin AfD'ye oy verecekleri ortaya çıktı.
28 Nisan 2024
@ simon-schnetzer.com

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, korona ve ekonomik kriz gençleri ve yetişkinlerin ruh hâlini etkilerken, gençlerin aşırı sağa olan eğilimlerini de artırdı.

Araştırmaya göre içinde bulundukları durumdan memnun olmayanların sayısı giderek artıyor. Gençler aşırı sağ politikaları ile tanınan ve milyonlarca göçmeni sürgün etmeyi tartışan Almanya İçin Alternatif (AfD) partisini tercihe yöneliyor.

Aşırı Sağ Eğilim Artıyor

Gençlik araştırmacıları Simon Schnetzer, Klaus Hurrelmann ve siyaset bilimci Kilian Hampel tarafından yapılan araştırma, iki yıl önceki sonuçlara göre endişe verici sonuçları tespit etti. 2022 yılındaki ankette gençlerin sadece yüzde 9’u AfD’ye oy verebileceğini belirtirken geçen yıl bu oran yüzde 12’de kalmıştı.

Araştırmanın özellikle Almanya’da kitlesel olarak aşırı sağa karşı yapılan gösteriler döneminde yapılması da dikkat çekiyor. Toplumun böylesine aşırı sağa karşı duyarlı olduğu bir dönemde gençlerin giderek aşırı sağa yönelmeleri endişeleri daha da artırıyor.

Sosyal Gidişattan Memnun Değiller

Gençlik araştırması, siyasal eğilimlerin yanı sıra, gelir, sağlık ve mesleki fırsatlar gibi kişisel yaşamlarından memnuniyetleri hakkında da endişe verici bilgiler ortaya koydu. Araştırmaya göre, gençler ayrıca, ekonomi, toplumsal uyum, siyasi koşullar ve Almanya’daki yaşam kalitesi gibi sosyal durumdan da giderek daha da az memnun olduklarını ifade ediyor.

Stres, Bitkinlik ve Çaresizlik Bunaltıyor

Araştırma önceki çalışmalarla karşılaştırıldığında gençlerin, son üç yılda artmaya devam eden stres (%51), bitkinlik (%36) ve çaresizlik (%17) gibi yüksek düzeyde psikolojik strese altında bulunduğunu da gösteriyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş