Almanya’da BKA’dan Güvenlik ve Suç Araştırması Kapsamında 186 Bin Vatandaşa Davet

Almanya’da BKA’dan Güvenlik ve Suç Araştırması Kapsamında 186 Bin Vatandaşa Davet

Almanya’da Federal Kriminal Polis Dairesi, ülkenin güvenlik durumunu daha iyi anlamak ve iyileştirmek amacıyla, yaşları 16 ve üzeri olan 186 bin vatandaşa çağrıda bulunuyor.

Almanya’da Federal Kriminal Dairesi (BKA), Almanya’daki güvenlik durumunu daha iyi kavrayabilmek ve iyileştirebilmek adına “Almanya’da Güvenlik ve Suç 2024” başlıklı bir anketle, 16 yaşını doldurmuş 186 bin vatandaşa ulaşarak, halkın güvenlik algısını ölçmeyi amaçlıyor.

hedef güvenlik önlemleri artırmak

BKA, bu anket ile birlikte vatandaşların güvenlik algılarını daha iyi anlamak ve bu doğrultuda güvenlik durumunu iyileştirmeye yönelik daha hedef odaklı önlemler alabilmeyi amaçladığını açıkladı.

[post-refarans id=”57060″ taraf=”sol”]

“anket gönüllülük esasına dayalı”

BKA, anketin gönüllülük esasına dayandığını ve katılmak istemeyen vatandaşların, kendilerine gönderilen anket mektuplarını dikkate almak zorunda omadığını vurguladı. Ankete katılmayı reddedenlerin herhangi bir yaptırımla karşılaşmayacaklarının altı çizildi.

katılımcıların verileri gizli tutulacak

Katılımcıların verilerinin ise son derece gizli tutulacağı ifade edildi. Buna göre söz konusu kişilerin isimleri veya adreslerinin BKA’ya iletilmeyeceğikaydedildi. Toplanan verilerin anonim hale getirileceği vurgulandı. Katılımcılar için herhangi bir maliyet söz konusu olmazken, formun doldurulup geri gönderilmesi ücretsiz olacak.(bb)