Camilere Irkçı Saldırılar Durmuyor!

Camilere Irkçı Saldırılar Durmuyor!

Almanya’da camilere yönelik İslamofobik saldırılar devam ediyor. Son olarak Bremen Fatih Camii’ne şüpheli bir zarf gönderilirken, Darmstadt Merkez Camii’nin de camı kırıldı.

Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Fatih Camii’ne 29 Şubat Cumartesi sabahı saat 09:30 dolaylarında şüpheli bir zarf gönderildi.

Zarfı teslim alan cami sekreteri Abdülaziz Kabadayı, zarfı açmasının ardından içinde bulunan beyaz tozu ve ırkçı ifadeler yer alan mektubu gördü. Olayın ardından ofisine dönüp polisi arayan Kabadayı, daha sonra durumu cami yetkililerine bildirdi.

CAMİDE 300 ÇOCUK VARDI

IGMG Bremen Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Vahit Bilmez, olay esnasında camide okuyan 300 kadar çocuk bulunduğunu açıkladı.  Bilmez, “Polisler, çocuklar için bir tehlike olmasın diye tozla temas kurmuş kişilerin odada kalmasını istediler. Çocukları sınıftan çıkarmadık. Arkadaşlar da odaya kapandılar. Mektubu bir torbanın içine koyup, incelemesi için özel ekibe bıraktık.  Kontrolden sonra tozun tehlikeli olmadığı anlaşıldı.” ifadelerinde bulundu.

Ocak ve şubat aylarında Bremen’de Yeşiller ve Sol Parti’ye de içinde toz bulunan iki şüpheli mektup gönderilmişti. Yapılan araştırma sonucunda herhangi zararlı bir bulguya rastlanmamıştı.

CAMİNİN CAMINI KIRDILAR

Hessen eyaletine bağlı Darmstadt’ta da 29 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce düzenlenen saldırıda İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Merkez Camii’nin camı kırıldı. Caminin Kurumsal İletişim Başkanı Mehmet Gür, konuyla ilgili polisle irtibata geçtiklerini, olayın aydınlatılması için soruşturma başlatıldığını söyledi.

Ne olmuştu?

“Darmstadt İslam Dinî Cemaati” ya da halk arasındaki kullanımıyla “Merkez Camii” daha önce de benzer bir saldırıya uğramıştı. 16 Mayıs 2017’de Merkez Camii’nin camları kimliği belirsiz, yüzleri maskeli dört saldırgan tarafından kırılmıştı. Darmstadt polisinin, saldırının ertesi günü yaptığı basın açıklamasında söz konusu saldırıyı bir cami saldırısı değil “bir dinî cemaate ait olan özel mülke” yönelik gerçekleştirilen “maddi hasar” olarak tanımlamış, bu durum çeşitli eleştirilere yol açmıştı.