Dünya

İmam Eğitim Projesi Bu Yıl Başlıyor

AFOR’UN tasarrufunda olacak imam eğitimi projesi bu yıl başlatılacak.
07 Şubat 2020

Belçika’da İslami İlimler Eğitim ve Araştırma Akademisi’ne (AFOR) bağlı dört yıllık İslami ilimler programının bu yıl başlatılması hedefleniyor. Belçika İslam Temsil Kurumu, imam eğitimi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yayımladı. Açıklamada 2019’da kurulan AFOR’un, Belçika’da din görevlisi yetiştirmek maksadıyla “sosyal bilimler” ve “İslami ilimler” olmak üzere iki ayrı alanda eğitim programları hazırlamak üzere yetkilendirildiği belirtildi.

Bu eğitim programının sıfırdan dini yüksek öğrenim görmek isteyenler için düşünüldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “(İslami ilimler programı) Dini yüksek öğrenim görmüş, ilahiyat veya dengi bir yüksek öğrenim programını tamamlayan ve hali hazırda din görevlisi olanları kapsamayacaktır. Bu durumda olanlar için AFOR yeterlik akreditasyonu verebilecektir. Akademinin tanınması için Belçika’nın Fransızca ve Flamanca konuşan iki köklü üniversitesi KULeuven ve UCLouvain (Katolik üniversiteleri) ile sosyal bilimler alanında ihtiyaç duyulan derslerin verilmesi için bir protokol imzalanmıştır. Bu dersler zaten söz konusu üniversitelerde mevcut olup AFOR ile yapılan protokol sayesinde bu üniversitelerden hizmet alımı şeklinde gerçekleşecektir.”

İMAMLARIN EĞİTİMİ AFOR’UN TASARRUFUNDA OLACAK

Açıklamada, İslami ilimler programının tamamen AFOR’un tasarrufunda olduğuna değinilerek, “Buna göre ‘sosyal bilimler’ programından bağımsız olarak ‘İslami ilimler’ programının 4 yıl sürmesi öngörülmektedir. Programın, müfredat ve hocaların tesbit edilmesinin ardından 2020 yılı içerisinde başlatılması hedeflenmektedir.” ifadeleri kullanıldı. Belçika’da imamların eğitimi konusunun devletin kurumları ve üniversitelerin yetkisinde olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu husus dini özgürlükler ilkesi çerçevesinde sadece Müslüman toplumunun yetkisindedir. Bu nedenle bu akademi ve imam eğitimi projesi tamamen Belçika’daki Müslüman toplumunun bir projesi ve Müslümanların kurumları arasındaki iş birliğinin ürünüdür.” denildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş