Camiye Saldırıp Katliam Yapacaklardı

Camiye Saldırıp Katliam Yapacaklardı

Almanya’nın 6 eyaletinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan aşırı sağcı 12 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlıların, Almanya’da Christchurch benzeri bir saldırı planladıkları ortaya çıktı.

Almanya’da Baden-Württemberg, Bavyera, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde, Sert Çekirdek (Der harte Kern) adlı örgütün kurucuları ile örgüte destek verenlere 14 Şubat’da polis baskın düzenledi. Baskınlarda, hepsi Alman vatandaşı olan ve Avrupa’nın diğer ülkelerindeki ırkçılarla işbirliği yapan 4’ü örgüt kurucusu ile 8’i örgüte destek veren 12 aşırı sağcı gözaltına alında. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar, siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar düzenleyerek ülkede iç savaş benzeri koşullar oluşturmak amacıyla aşırı sağcı terör örgütü kurmak ve bu örgüte destek vermekten tutuklandı.

CHRISTCHURCH BENZERİ SALDIRI PLANLIYORLARDI

Bild gazetesi zanlıların, geçen yıl mart ayında Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde gerçekleştirilen cami saldırısının bir benzerini Almanya’da yapmayı planladıklarını yazdı. Habere göre polise bu bilgiyi, zanlıların arasında bulunan bir muhbir verdi. Aşırı sağcı grubun otomatik silahlarla cami tarayıp mümkün olduğu kadar çok sayıda Müslüman’ı öldürmenin yanı sıra  başka eylemler için de hazırlıklar yaptıkları ortaya çıktı. Muhbirin verdiği bilgiler doğrultusunda polis tüm bu bilgileri polise verince, polis de cuma günü operasyon yaptı. Bild’in pazar günü internet sayfasında yer alan haberine göre zanlılarla birlikte Tokarew tipi bir tabanca ile başka silahlara da el konuldu.

ARALARINDA POLİS DE VAR

Yakalanan 12 zanlı arasında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Polis Teşkilatı mensubu bir memur da bulunuyor. KRV İçişler Bakanı Herbert Reul (CDU) yaptığı açıklamada memurun teşkilatla ilişkisinin derhal kesildiğini söyledi.

Altaş: Sadırılar Arttı

Konu ile ilgili IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş tarafından yapılan yazılı açıklamada da Müslümanlara ve kuruluşlarına yönelik saldırıların son dönemde arrttığına dikkat çekildi. Altaş, “Siyaset ve yetkili birimler, Müslümanları ve Müslümanlara ait kuruluşları nasıl daha iyi koruyabileceklerine yönelik güvenlik konseptleri oluşturmak zorundadır.”dedi.