Manşet

Hanau’nun Ardından Müslümanlardan Ortak Tepki: Artık Yeter!

Hanau’da şubat ayında meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı terör saldırısının yankıları sürüyor. Camia’ya konuşan İslami kuruluşların temsilcileri saldırıdan yeterince ders çıkarılmadığı endişesini taşıyor.
06 Mart 2020

Almanya’nın Hanau şehrinde 5’i Türk 9 kişinin ırkçı terör saldırısında hayatını kaybetmesi, ülkede yeniden gözlerin giderek artan ırkçı teröristlere çevirilmesine neden oldu. Başta Hanau olmak üzere ülkede birçok şehirde artan ırkçılık ve aşırı sağ karşıtı gösteriler düzenlendi. Konu ile ilgili Camia’ya konuşan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise devletin yaşanan saldırıdan ders çıkarak daha kesin tedbirler alması gerektiğine dikkat çekti.

NAZİLEr SİLANLANIYOr

İslam Konseyi (islamrat) Başkanı Başkanı Burhan Kesici ve DİTİB Dışilişkiler Müdürü Dr. Zekeriya Altuğ yaşanan süreci Camia’ya değerlendirdi. Kesici uzun zamandan beri Almanya’da Müslümanlara karşı şiddetin arttığı yönünde uyarılarda bulunduklarına dikkat çekti. Kesici, “Naziler silahlanıyor, organize oluyor ve hedefleri belli.” diye konuştu.

Öte yandan Hanu saldırısından sonra da camilere yönelik devam eden saldırılar Müslümanların endişelerinin artmasına neden oluyor. Devletletten artan ırkçılığa karşı daha sert tedbirler alınması isteniyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş