ALMANYA
Gündem

Hanau Saldırısının Anma Haftasında Dinî Kuruluşların Temsilcileri Biraraya Geldi

Almanya’nın Hanau kentinde meydana gelen ırkçı saldırının yıldönümünde gerçekleştirilen anma haftasında son olarak gerçekleştirilen programda dinî cemaatler, kurbanları andı.
19 Şubat 2021
@Camiahaber

Almanya’da 19 Şubat tarihinde, Hanau kentinde meydana gelen ırkçı saldırının yıldönümünde gerçekleştirilen anma haftasında, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hanau İslam Cemiyeti öncülüğünde çeşitli programlar düzenlenmeye devam ediyor. Buna göre son olarak gerçekleştirilen anma programında, dinî kuruluşların temsilcileri tarafından kurbanlar anıldı.

“barış, birlik ve beraberlik mesajı verildi”

Başta IGMG Hanau İslam Cemiyeti İmam Hatibi Macit Bozkurt olmak üzere, Yahudi ve Hristiyan cemaatlerinden de temsilcilerin hazır bulunduğu anma programında barış, birlik ve beraberlik mesajı verildi. Ayrıca dinî cemaatler olarak zaten bir birlikteliğin var olduğu, saldırının ardından bunun daha da sıkılaştığı ifade edildi.

“bir arada bulunmamız, bize birçok şey katıyor”

Programın arından Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Hanau İslam Cemiyeti İmam Hatibi Macit Bozkurt, diğer dinî cemaatlerle bir arada bulunmalarının, kendilerine birçok şey kattığını belirtti. Toplumsal barışın tüm kesimlerin bir arada hareket etmesiyle gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş