Almanya’da Temas Yasağı: Sadece İki Kişi Bir Arada Bulunabilecek

Almanya’da Temas Yasağı: Sadece İki Kişi Bir Arada Bulunabilecek

Almanya’da Başbakan Merkel ve eyalet başbakanlarının Kovid-19 salgınıyla ilgili yaptıkları toplantıda ülke çapında temas yasağı getirilmesi konusunda görüş birliğine vardıkları kaydedildi.

Almanya’da ülke çapında iletişim yasağı geliyor. Başbakan Merkel ve eyalet başbakanları koronavirüsün Almanya’da hızla yayılması sonucu bir durum değerlendirmesi yaptı. Telekonferans ile yapılan toplantıda, Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları ülke çapında temas yasağı konusunda fikir birliğine vardı.

Sadece İki Kişi Birarada Bulunabilecek

Yasağın yürürlüğe girmesi hâlinde sokaklarda sadece iki kişi bir arada bulunabilecek. Yasak aynı evde kalan ev halkı ve genel anlamda aile bireyleri için ise geçerli olmayacak. Yasağın pazartesi gününden itibaren uygulamaya geçmesi öngörülüyor.

Öte yandan Başbakan Angela Merkel’in bugün saat 17:30 itibariyle alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Almanya’da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92’ye yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 23 bin 920 olarak açıklanmıştı.(bb)