Gündem

Almanya’da Temas Yasağı Yürürlüğe Giriyor: Uymayanlara 25 Bin Euro Ceza Verilebilecek

Almanya'da temas yasağının detayları belli olmaya başladı. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet yasağa uymayanlara 25 bin Euro'ya kadar ceza verilebileceğini söyledi.
22 Mart 2020
Almanya’nın birçok şehrinde “el freni” uygulamasına geçiliyor.

Almanya’da Başbakan Angela Merkel başkanlığında 16 eyalet başbakanı ile gerçekleştirilen görüşmede alınan temas yasağının detayları belli oldu. Başbakan Merkel, yarından itibaren geçerli olacak temas yasağıyla ilgili fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Merkel, alınan kararlarla birlikte sosyal ilişkilerin asgariye indirilmesi, sosyal mesafenin en az bir buçuk metre olması, hane halkı dışında dışarıdan sadece 1 kişi ile sokağa çıkılabilmesi, restoranların evlere servis dışında kapalı olması, kuaförler gibi hizmet sektörlerinin kapalı tutulması gibi konuların altını çizerken, bu kararların en az iki hafta için geçerli olacağını dile getirdi. Ayrıca insanlar evden sadece iş, alışveriş, sağlık, şahsi spor ve temiz hava almak için çıkabilecek. 

“Bugün tüm Almanya’nın bir hafta öncesine göre tamamen değiştiğini görüyoruz. Vatandaşlarımız bu durumun herkesi ilgilendirdiğini anladı.” diyen Merkel, şu ana kadar belirlenen tedbirlere uyan vatandaşlara da özellikle teşekkürlerini iletti.

Yasağa Uymayanlara 25 Bin Euro’ya Kadar Ceza Verilebilecek

Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet de yapılan toplantı sonrası alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunurken, yasağın vatandaş tarafından uygulanıp uygulanmayacağını sıkı bir şekilde takip edeceklerini belirtti. Laschet, yasağın uygulanmaması durumunda, 25 bin euro’ya kadar ceza verebileceklerini belirtti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş