Gündem

Avrupa’da Koronavirüs Nedeniyle Ölen Türklerin Sayısı 26’ya Yükseldi

Avrupa'da yayılımını sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Yaşanan salgın nedeni ile Avrupa'da toplamda 26 Türk kökenli hayatını kaybetti.
24 Mart 2020

Aralık ayında Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde başlayan koronavirüs (Kovid-19) salgını, Avrupa’da da hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün salgının yeni merkezi olarak ilan ettiği Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenliler arasında da koronavirüs nedeniyle yaşanan ölüm oranları artmaya başladı. Avrupa’da bugüne kadar toplam 26 Türk kökenli de yaşamını yitirdi.

Güncel verilere göre, koronavirüs nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Avrupa’da, 11 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Türklerin yoğunlukla yaşadığı Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra Avusturya ve Belçika’da da virüs kaynaklı ölümler yaşandı.

En Yüksek Can Kaybı Fransa’da

Avusturya’nın Linz kentinde, yaklaşık 14 yıldır böbrek ve şeker hastalıkları nedeniyle tedavi gören 28 yaşındaki Y.A, geçen pazar günü virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Fransa’da 5-24 Mart tarihlerinde koronavirüs nedeniyle 60 yaş üstünde 11 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. Bu kişilerin, Paris ve Strazburg bölgelerinde ikamet ettikleri belirtildi. Daha önce de Kovid-19’dan 64 yaşındaki bir Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle Fransa’da yaşamını yitiren toplam vatandaş sayısı 12 oldu.

Almanya’da Kovid-19 nedeniyle 3 Türk hayatını kaybetti. Yerel makamlardan alınan bilgiye göre Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan 81 yaşındaki F.A, 80 yaşındaki R.Y. ve 81 yaşındaki M.P. koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hollanda 6 Türk Vefat Etti

Virüsün Hollanda’da görüldüğü 27 Şubat’tan bu yana 6 Türk öldü. Türkiye’nin Büyükelçisi Şaban Dişli, yaptığı açıklamada, 66 yaşında N.Y, 82 yaşında S.A. ve 71 yaşındaki Ş.Ş.Ş.’nin virüs nedeniyle hayatlarını kaybettiğini ve bu ülkede defin işlemlerinin yapılacağını söyledi. Dişli ayrıca, 70 yaşındaki A.K., 80 yaşında H.Ç. ve 69 yaşındaki Y.H.’nin de Kovid-19 nedeniyle vefat ettiklerini ve Türkiye’ye nakledilecekleri bilgisini paylaştı. Belçika’da da 3 Türk kökenli virüs bulaşması sonucunda hayatını kaybetti. İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan H.E, koronavirüs nedeniyle geçen hafta hayatını kaybetti. 55 yaşındaki H.E.’nin astım hastalığı da olduğu belirtildi.

Dünyada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 16 Bin 565’e Yükseldi

Öte yandan yeni tip koronavirüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 392 bin 407 olarak bildirdi. Sitedeki verilere göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 17 bin 148 kişi öldü ve 103 bin 392 kişi iyileşti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş