Gündem

Fransa’da 37 Kentte Koronavirüs Nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

Daha önce koronavirüs salgını ile mücadele için ülke genelinde karantina kararının alındığı Fransa'da 37 şehirde de belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı getirildi.
24 Mart 2020

Fransa’nın 37 kentinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle, belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı getirildi. Aralarında Valence, Colombes, Mulhouse, Perpignan ve Cannes kentlerin de olduğu 37 şehrin yönetimi, salgınla daha etkin şekilde mücadele edebilmek için akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar sokağa çıkmayı yasakladı.Daha önce de Nice gibi birçok kent, sokağa çıkma yasağa kararı almıştı.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, video konferans yoluyla bir araya geldiği dini kuruluşların temsilcilerinden nisan ayında yapılacak dini bayramların insanlar toplanmadan yapılmasını istedi. Fransa’da 6-12 Nisan’da Hrıstiyanların, 9-16 Nisan’da ise Yahudilerin dini bayramları gerçekleşecek. 24 Nisan’da da Müslümanlar için Ramazan ayı başlayacak.

Ölü Sayısı 860’a Yükseldi

Öte yandan Fransa’da yeni tip koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 860’a çıktı. Sağlık Bakanı Olivier Veran, düzenlediği basın toplantısında, yakın zamanda bu salgını yenmeyi umduklarını söyledi. Bu hafta, hastane ve yaşlı bakım evlerine 20 milyon maske dağıtılacağını kaydeden Veran, virüs tespit edilen kişi sayısının 3 bin 838 artışla 19 bin 856’ya yükseldiğini belirtti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş