Koronavirüs
Gündem

Avusturya’da Süpermarketlerde Maske Takmak Zorunlu Olacak

Avusturya’da Kovid-19 önlemlerine bir yenisi daha ekleniyor. Süpermarketlerde çarşamba gününden itibaren maske takmak zorunlu olacak.
30 Mart 2020

Dünyanın âdeta tek gündemi olan koronavirüs Avrupa’da da hızla yayılmaya devam ediyor. Bununla birlikte ülkeler de yeni önlemler geliştirmeye çalışıyor. Buna göre Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da kararlaştırdıkları yeni önlemi kamuoyuyla paylaştı.

Yasak Çarşamba Gününde İtibaren Geçerli Olacak

Başbakan Kurz yaptığı açıklamada, vatandaşların çarşamba gününden itibaren süpermarketlere maskesiz girmelerinin yasaklanacağını duyurdu. Vatandaşların maskeleri cüzi bir miktar karşılığında alabileceklerini ifade etti. Kurz yaptığı açıklamada ayrıca vatandaşların bu maskeleri, marketlerin içerisinde bulundukları sürece takmak zorunda olacaklarını belirtti. Maskenin orta vadede ise insanların yanından geçilen her yerde kullanılmasını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Avusturya’da yeni tip koronavirüs vaka sayısı son olarak 9 bin 103’e, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 108’e ulaşmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş