Gündem

Fransa’da Bıçaklı Saldırı İle İlgili “Terör Soruşturması” Başlatıldı

Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı, dün Lyon yakınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin de yaralandığı bıçaklı saldırı ile ilgili soruşturma başlattı.
05 Nisan 2020

Fransa’da 2 kişinin hayatını kaybetip 3’ü ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı ile ilgili terörle mücadele savcılığı soruşturma başlattı.

Lyon yakınlarındaki 35 bin nüfuslu Romans-sur-Isere kentinde meydana gelen olay ile ilgili Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada fail hakkında “bir örgütle bağlı olarak terör suçu işlemek ve terörle bağlantılı cinayet” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öte yandan olayla ilgili 1 kişinin daha gözaltına alındığı duyuruldu.

“İğrenç Saldırı İle İlgili Sis Perdesi Aralanacak”

Fransa’da dün meydana gelen olayda, Sudan asıllı olduğu belirtilen iltica başvurusunda bulunan saldırgan, karantina nedeniyle açık olan ender mekanlardan ekmek fırını ve bir sigara büfesini hedef alarak, kuyruğa giren müşterilere saldırmıştı. Olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili Twitter’dan açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron iğrenç bir saldırı olarak nitelendirdiği olayla ilgili tüm sis perdesinin aralanacağı sözünü vermişti. (fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş