Fransa’da Okunan Ezanlar Le Pen’i Rahatsız Etti: Durdurun!

Fransa’da Okunan Ezanlar Le Pen’i Rahatsız Etti: Durdurun!

Fransa’da koronavirüs salgını sonrası camilerde cemaatle namazların durdurulması nedeniyle bazı şehirlerde camilerden mikrofonla ezan okunması aşırı sağcı parti lideri Le Pen’in tepkisini çekti.

Fransa’da koronavirüs salgını nedeniyle birçok şehirde ezanların mikrofonla okunması ülkede aşırı sağcıların tepkisini çekti. Aşırı Sağcı Ulusal Birliktelik(RN) Partisi’nin lideri Marine Le Pen, ezanların derhal durdurulmasını istedi.

Le Pen Twitter’dan yaptığı açıklamada Fransa’nın birçok şehrinde mikrofonla ezan okunduğunu hatırlatarak İçişleri Bakanı Christophe Castaner’e çağrıda bulundu. Le Pen, bakanlığın hızlı bir yasa hazırlayarak rahatsızlığa neden olan gürültüyü durdurmasını istedi. Marine Le Pen açıktan ezan okunmasının bir provakasyon olduğunu da iddia ederek, yasalar ve laiklik ilkesinin uygulanarak koronavirüs krizinden yararlanarak bu eylemi yapanların cezalandırılmasını istedi.

Öte yandan RN’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda da açıktan ezan okunmasının skandal olduğu iddia edildi.

Avrupa’da koronavirüs salgını sonrası camilerin kapanması nedeniyle birçok ülkede Müslümanlara moral olması için camilerden mikrofonla ezan okunmasına müsaade edilmişti. Fransa’da da geçen hafta Lyon’da okunan ezan sonrası bu hafta da Montpellier, Colmar, Valentigney, Annonay gibi şehirlerde açıktan ezan okunmuştu.(fk)