Gündem

Almanya İstanbul’dan Uçak Kaldırıyor: Almanya’da Mukim Türkler Dönebilecek

Federal Almanya Hükümetinin, koronavirüs sebebiyle Almanya’ya dönemeyen vatandaşları geri getirme kampanyasına Almanya’da Mukim Türkler de katılabiliyor.
11 Nisan 2020
@Shutterstock

Federal Almanya hükümetinin, özellikle Afrika, Güney Amerika ve Güney Asya ülkelerinde turist, öğrenci ya da iş sebebiyle kalan, ancak uluslararası uçuşların durdurulması sebebiyle Almanya’ya gelemeyen vatandaşlarını geri getirme kampanyası devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığının geri getirme kampanyasında Türkiye bulunmasa da Türkiye’deki Alman yurttaşları ile Almanya’da mukim olan Türk vatandaşlarının da Almanya’ya getirilmesi, Türkiye’deki Alman temsilcilikleri aracılığı ile yapılıyor. Özellikle Sunxpress ve Eurowings uçakları ile yapılan seferler için Almanya’nın Türkiye’deki konsolosluklarına müracaat edilmesi gerekiyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SEFERLERİ ERTELETTİ

Eurowings’in İstanbul-Köln arasında düzenlediği özel sefer Türkiye’de Büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı nedeniyle Pazartesi gününe ertelendi.

Federal Almanya İstanbul Başkonsolosluğu yatığı açıklama ile bugün (Cumartesi) saat 15:45 için planlanan İstanbul–Köln/Bonn uçuşlarının 13 Nisan Pazartesi gününe ertelendiğini açıkladı. Bu uçak Pazartesi günü saat 15:45’te İstanbul’dan hareket edecek.

Aynı durumdaki diğer Avrupa ülkelerine olan uçuşlar ise bilinmiyor. Bunun için ilgili ülke konsolosluklarından bilgi alınabilir.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş