Almanya’da Uluslararası Seyahat Uyarısı En Az Haziranın Ortasına Kadar Devam Edecek

Almanya’da Uluslararası Seyahat Uyarısı En Az Haziranın Ortasına Kadar Devam Edecek

Alman hükûmeti, korona salgını nedeniyle daha önce aldığı uluslararası seyahat uyarısı kararını en az haziranın ortasına kadar uzatma kararı aldı.

Almanya’da Dışişleri Bakanlığı’nın uluslararası seyahat uyarısı ile ilgili hazırladığı taslak, bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda onaylandı. Buna göre uyarının en az 14 Haziran’a kadar uzatılması yönünde karar alındı. Bu tarihe kadar ise hükûmetin tekrar bir durum değerlendirmesi yapacağı ve yeni bir karar verebileceği kaydedildi.

Alman hükûmeti, seyahat uyarısını uzatma kararına yönelik, gelecek bir kaç hafta korona krizi nedeniyle yurtdışına normal seyahatlerin mümkün olmayacağını gerekçe gösterdi. Dışişleri Bakanlığı’na göre bu dönemde, dünya genelinde uçuş iptalleri, uluslararası seyahat yasakları ve karantina uygulamaları devam edebilir. Öte yandan seyahat uyarısı ile hükûmetin, virüsün daha fazla yayılmasını azaltmak ve vatandaşların yurtdışında mahsur kalmalarını önlemek istediği kaydedildi.

Almanya’da koronavirüs vaka sayısı son olarak 160 bin 479’a ulaştı. Bunlardan 120 bin 400 iyileşti, 6 bin 374’ü ise hayatını kaybetti. 33 bin 705 kişi ise virüsü henüz yenebilmiş değil.(bb)