ALMANYA
Gündem

Almanya’da Müslüman Gençlerden Huzurevine Yardım Eli

İslam Toplumu Millî Görüş Hessen Bölgesi Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı, bir huzurevinin yardım talebinde bulunması üzerine 10 huzurevi sakininin alışveriş ihtiyaçlarını giderdi.
29 Nisan 2020

İslam Toplumu Millî Görüş Hessen Bölgesi Hanau Islam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı, “Komşuya El Uzat” projesi kapsamında yaşlı komşularının yardımına koşmaya devam ediyor. Cemiyet son olarak yine yaşlı komşularını ziyaret edip, bunu bir çok mecrada paylaştıktan sonra, Hanau’da bulunan bir huzurevi kendileriyle irtibata geçip, yardım talebinde bulundu. Gençler, yardım talebine hemen karşılık vererek, ertesi gün huzurevi sakinlerinin ihtiyaçlarını giderdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Başkanı Ersin Kaçamaz, kendilerine huzurevinden bir telefon geldiğini ve 10 kişinin alışverişi için yardım talebinde bulunulduğunu ifade etti. Ertesi gün iki kişiyle bu ihtiyaçları giderdiklerini belirten Kaçamaz, “Birlik beraberliğin sağlanması gereken böyle zor bir zamanda insanları mutlu etmenin ne kadar kolay olduğunu deneyimlemiş olduk.“ diye kaydetti. Huzurevi müdürünün kendilerine teşekkür ettiğini de ifade eden Kaçamaz, müdürün, bu süreç sonrası toplu bir tanışma programı yapmak istediğini belirttiğini de sözlerine ekledi.

Hanau İslam Cemiyeti Gençlik Teşkilatı öte yandan Kadınlar Gençlik Teşkilatı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 130 maske dikimi sonrası, bu maskeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planlıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş