ALMANYA
Gündem

Waldkraiburg’da Türk Marketi Kundaklandı

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Waldkraiburg şehrinin merkezinde bulunan bir Türk marketi gece saat üç sularında kundaklandı.
29 Nisan 2020

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı olan ve yaklaşık 25 bin nüfusu ile küçük bir şehir olan Waldkraiburg’da dün gece bir Türk marketi kundaklandı. Polisin açıklamalarına göre, pazarı pazartesiye bağlayan gece saat üçten önce birçok vatandaş yangın sebebiyle uyanıp şehrin itfaiye birimlerine acil yardım çağrısında bulundu. İtfaiye ekipleri olay yerine intikal ettiğinde ise yangının neredeyse tüm marketi kuşattığı görüldü ve binanın üstünde ve yakın çevresindeki dairelerde kalan insanlar evlerinden çıkarıldı. Yangın sebebiyle ortaya çıkan tehlikeli gazların havayla birlikte içeriye çekilmesi sonucunda altı kişi hafif yaralanma ile kurtuldu ve dört kişi hastaneye götürüldü. İtfaiye ekiplerinin tez müdahalesi ile yangın kolayca söndürülse de, market büyük bir zarara uğradı.

Market Sahibi Kundaklama Olduğunu Düşünüyor

Market sahibi Kazım Aluş ve oğlu Hüseyin Aluş’unfruechtemarkt_waldkraiburgisimli İnstagram işletme sayfası üzerinden yangınla ilgili görüşlerini bildirdi. Paylaşımda, “Görgü tanıklarının ifadelerine baktığımız zaman, bunun yüksek ihtimalle bir kundaklama olduğunu düşünüyorum.” ifadesi yer aldı. Market sahibi Kazım Aluş, 15 yıldır bu marketi işlettiğini ve 29 yıldır ailesiyle Waldkraiburg’da ikamet ettiğini söyleyip, kendisini desteklemek amaçlı bağışta bulunmak isteyen müşterilerini nazikçe geri çevirdi. Şu zamanda kendisinden daha zor durumda insanların olduğunu ve bağışların bu yönde yapılabileceğini diyerek sözlerine devam eden market sahibi,  “Salatalık veya elma ile de başlasak, yine açacağız. Bunu suçlu ve suçlulara garanti ediyorum.” dedi. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş