ALMANYA
Gündem

Param Kalmadı Lütfen Kabul Edin Deyip Künyesini Camiye Bağışladı

Almanya’nın Baden-Vürttemberg eyaletinde bir vatandaş, IGMG camisine parası kalmadığı için künyesini bağışladı. Yazdığı mektup ise görenleri duygulandırdı.
04 Mayıs 2020

Almanya’da koronavirüs salgını ülkenin hemen her noktasını etkisi altına almışken, yaklaşık iki aydır kapalı olan camiler ise maddi darlık içerisinde. Bunu bilen Müslümanlar ise imkânları dahilinde camilere yardım ederek, yaralarına bir nebze olsun merhem olmaya çalışıyor. Buna göre Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yaşanan son olayda, parası kalmayan fakat camiye yardım etmek isteyen bir vatandaş, çareyi elinde kalan bir kolyeyi bağışlamakta bulundu.

“Param kalmadı, o hâlde bunu vermek istedim”

Camiye kolyeyle birlikte biraz bozuk para ve bir de zarf bırakan fedakâr adamın mektubunda ise şu sözler yer aldı: “Bu zarfta hata dolu bir kulun camiye sadakası var. Param kalmadı, o hâlde bunu vermek istedim. Lütfen, Allah rızası için kabul edin.” Cami yönetimi ise bu örnek teşkil edecek davranış ve mektupta yazılanlar ile hem onurlandı hem duygulandı.

Camiler 9 Mayıs’ta Açılıyor

Almanya’da koronavirüs önlemleri kapsamında ibadethaneler yaklaşık iki ay süreyle kapalı tutulmuştu. Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının yaptıkları istişareler sonucu alınan son karara göre ise Mayıs ayı itibariyle ibadethanelerin belli kurallar kapsamında açılabileceği yönünde karar alınmıştı. Buna göre ülkedeki büyük İslami kuruluşlar, camilerini 9 Mayıs itibariyle açmaya hazırlanıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş