Gündem

Bu Sene Hac İbadeti Yapılabilecek mi?

Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Medine’deki Mescid-i Nebevi ile Mekke’deki Kabe ziyaretçilere kapatılmıştı. Peki bu yıl hac ibadeti yapılabilecek mi?
09 Mayıs 2020
IGMG Hac Umre Başkanlığı, 2023 yılı hac fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fiyatın geçen yıla oranla çok daha düşük olacağını duyurdu.

Dünyada yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, bu yıl kutsal topraklarda da Ramazan ayı buruk geçiyor. Salgın nedeniyle Ramazan ayında yoğunlaşan umre ziyaretleri bu sene gerçekleştirilmedi.

Suudi Arabistan 27 Şubattan itibaren Medine’deki Mescid-i Nebevi ile Mekke’deki Kabe’yi ziyaretçilere kapatmıştı. Kabe’nin kapatılması ile umre ziyaretleri de mümkün olamadı.

Hacca Belirli Kurallar Gelebilir

İslam dünyası koronavirüs salgını sebebiyle bu sene haccın olup olmayacağını da merak ediyor. Henüz hac ziyaretlerinin yapılıp yapılmayacağı kesinlik kazanmadı. Konuyla ilgili Camia’ya konuşan IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy Hac ve Umre Organizasyonu yapılacakmış gibi hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Köksoy,” Ramazan ayında umreci gönderemedik. Malum sebepten dolayı 27 Şubattan itibaren Suudi Arabistan umreyi durdurdu. Ancak bu durdurmanın sebebinin hacca hazırlık olduğuna inanıyoruz. Hac hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Şayet hac organizasyonu 2020 yılında yapılırsa belirli şartlar, belirli kurallar geleceğini tahmin ediyoruz. Yetkililerden gelen haber neticesinde hem kamuoyuyla hem acı adaylarımızla paylaşmış olacağız. “ifadelerini kullandı.

Şubat ayının sonunda Suudi Arabistan önce umre ziyaretleri ile ülkeye gelenler için girişleri geçici olarak askıya almış, 4 Mart’da da kendi vatandaşlarının ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurma kararı almıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş