Gündem

Koronavirüs Sonrası Avrupa’dan Hac Ziyareti Nasıl Olacak?

Suudi Arabistan’ın yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bazı önlemleri devreye sokması, Avrupa'dan yapılacak umre ziyaretlerini de engelledi. Alınan karar sonrası İslam Toplumu Milli Görüş de umre seyahatlerini erteledi. IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy hac ve umre ibadeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
21 Mart 2020

Dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını sonrası Suudi Arabistan alınan önlemler çerçevesinde umre ziyaretlerini iptal etmişti. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, ertelenen umre seyahatleri ve 2020 yılı hac seferleri ile ilgili Camia’ya açıklamalarda bulundu. Korona virüs salgınının yayılması üzerine Suudî Arabistan’ın önce ülke dışından, daha sonra da Suudi Arabistan içinden de umre ziyaretleri ile Medine’de Mescid-i Nebevî ziyaretlerini ertelediğine dikkat çeken Tahir Köksoy, erteleme ile kesin bir tarih verilmediğini söyledi.

“Hac İle İlgili Hazırlıklar Aynen Devam Ediyor”

Köksoy, “Gelişmeleri an be an takip ediyoruz. 15 Nisan’da bizler de yeni bir açıklama yapacağız. Ancak, daha önce her hangi bir gelişme olursa yine açıklamada bulunacağız.” ifadelerini kullandı. Tahir Köksoy, Suud hükümetinin hac seferleri hakkında her hangi bir karar almadığına da dikkat çekerek bunun için, hac ile ilgili hazırlıklarını aynen sürdürüldüğünü, kayıtların devam ettiğini duyurdu. Köksoy yetkili mercilerin aldığı kararları disiplinli bir şekilde uyguladıklarını da sözlerine ekledi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy.

“İptal Değil Erteleme Söz Konusu”

Ertelenen umre ziyaretleri ve kültür gezileri ile ilgili de bilgilendirmede bulunan IGMG Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, iptallerin değil ertelemenin söz konusu olduğunu açıkladı. Ancak, daha önce umre başvurusu yapanların bir kısmının kendilerinin iptal etmesi söz konusu olduğunu, diğerlerinin de ertelemeyi kabul ettiğini, bununla birlikte, her hangi bir tarih vermenin mümkün olmadığını söyledi. Köksoy, “Biz ödeme yapanların ödemelerini iade ettik, ediyoruz. Şubat, Mart ve Nisan umre ve kültür gezileri ile ilgili iadeler yapıldı.” dedi. Tahir Köksoy durumun düzelmesi halinde en kısa zamanda yeni umre ve kültür gezileri programlarının da açıklanacağını ifade etti.

Şubat ayının sonunda Suudi Arabistan önce umre ziyaretleri ile ülkeye gelenler için girişleri geçici olarak askıya almış, 4 Mart’da da kendi vatandaşlarının ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurma kararı almıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş