Dünya

İtalyan Irkçıları Silvia Romano’nun Kurtarılmasına Tepkili

Irkçılar, Silvia Romano’nun Müslüman olmasını İtalya’ya karşı nankörlük olarak nitelendirerek nefretlerini ortaya koydu.
11 Mayıs 2020
Silvia Romano ailesi ile..

Kenya’da, Africa Milele Onlus isimli İnsanı yardım kuruluşunda çalışırken iki yıl önce kaçırılan ve Somali’de tutulduğu yerden kurtarılan Silvia Costanza Romano İtalyan ırkçılarının hedefi haline geldi.

İtalyan ırkçılar, Silvia Romano’nun kurtarılmasına yardımcı olan ve havaalanında kendisini karşılayan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’ya da tepki gösterdi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte havaalanında karşıladı

Il Giornale ve Libero gibi sağcı ve ırkçı gazetelerin manşetlere çıkardığı “Nankör Silvia. İslamcı ve Mutlu” ve “Bir İslamcıyı Kurtardık!” başlıkları ile İslam ve Müslümanlara karşı nefret dolu yazılar yayınlamaktan çekinmedi. Hatta, İslamcı birinin kurtarılması için harcanan paralarla çok sayıda İtalyan’ın ekonomik durumunun düzeltilebileceği kadar, menfur ifadeler kullanan yayınlar yapıldı.

“SILVIA ŞİMDİ AYŞE OLDU!”

Gazetelerin iki yıllık tutsaklığı sırasında çektiği acılardan ziyade Silvia Romano’nun kıyafetlerine takan İtalyan ırkçı gazeteleri, Silvia’nın Müslüman oluşuna dair uydurma hikayeler yazdı.

“Kendisini kaçıranlara aşık oldu ve evlendi!” gibi uyduruk hikayeler yazan gazeteler, aynı hikaye içerisinde “Kurtulmak için Müslüman oldu; kendisini kaçıranlarla evlendi.” gibi aşağılayıcı ifadeler de kullandı.

Irkçı gazeteler, Silvia Romano’nun Müslüman olarak “Aişe” adını aldığını, İtalyan kültür ve hayat tarzını benimseyen birinin kurtarılmasının adil olmadığını söyleyecek kadar da ileri gitti.

Ancak, İtalyan basınında hükümetin bir İtalyan vatandaşını kurtarması ve havaalanında başbakan düzeyinde karşılanmasını öven ve Silvia Romano’nun Müslüman olmasını gündemine almayan oldukça önemli gazeteler de bulunuyor.

Romano’yu havaalanında, ailesi, İtalyan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı karşıladı.

“KENDİ RIZAMLA MÜSLÜMAN OLDUM!”

Bütün suçlamalara karşı cevap veren Silvia Romano, kendisini kaçıranların yüzünü kapattıkları için hiç bir zaman görmediğini ve kesinlikle evlilik ve zorla Müslüman olma gibi bir durum olmadığını söyledi.

“Kendi rızamla Müslüman oldum” diyen Sivia Romano kendisini kaçıranların kendisine işkence de etmediklerini söyledi.

Romano, tutsaklığının son döneminde Kur’an okumak istediğini söyledi ve İslamiyet’e geçişinin kendiliğinden, hiçbir zorlama olmadan gerçekleştiğini anlattı.

Somali’de rehin tutulan Silvia Romano’nun kurtarılmasına Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da katılmıştı. (ib/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş