Gündem

Belli Oldu! Yazın Türkiye’ye Gidecekler Karantinaya Alınmayacak

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yurt dışından gelecek vatandaşlar için bütün havalimanlarında korona test istasyonu kurulacağını ve gelen her yolcuya test uygulanacağını açıkladı.
11 Mayıs 2020
Kapıkule Sınır Kapısı @AA@ değişiklikler Camia

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yazın uygulayacakları turizm planını açıkladı. Ersoy, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın haziran ayı başında Antalya’dan başlamak üzere bütün havalimanlarında, Kapıkule ve İpsala’da korona test istasyonları kurup, gelen her yolcuya test uygulanacağını belirtti.

“Testler En Fazla 2-3 Dakika Sürecek”

Bakan Ersoy, “Sonucu 5-6 saat içinde alınacak. Gelen yolcunun Türkiye’deki adresi belli olduğu için gerektiğinde anında müdahale edilecek.” ifadelerini kullanırken, testlerin pasaporttan geçişten önce uygulanacağını belirtti. Ersoy, testlerin en fazla 2-3 dakika süreceğini ve yığılmalara yol açmayacağını da sözlerine ekledi. Bakan, böylece Türkiye’ye gelenlerin 14 gün karantinada tutulması yerine test yapılmasının tercih edileceğini açıklamış oldu. 

“Yarın Bize turist gönderen ülkelere bir ‘niyet mektubu’ gönderiyoruz”

Bakan Mehmet Ersoy ayrıca yarın Türkiye’ye turist gönderen bütün ülkelere devlet olarak bir “niyet mektubu” göndereceklerini de ifade ederken, “Bu mektupta ‘Biz hazırız’ diyeceğiz.” diye konuştu.  Mektupta ise şunları yazacaklarını belirtti: “Havaalanlarında, otellerde, restoranlarda, plajlarda alınan önlemler. Bütün turizm merkezlerindeki hastanelerin yatak, yoğum bakım, solunum cihazı sayıları. Ambulans, ambulans uçak ve helikopter sayıları.”(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş